ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Έξυπνοι δήμοι»: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ψηφιακή αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση τους δήμους όλης της χώρας προκειμένου να προχωρήσουν στην ψηφιακή αναβάθμιση τους και να αποκτήσουν υποδομές όπως είναι οι πλατφόρμες διαβούλευσης με τους πολίτες αλλά και επικοινωνίας των σχολείων με τους γονείς, «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης κτηρίων αλλά και στάθμευσης, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Δήμοι 2025» και παρουσιάστηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της έκθεσης τεχνολογίας Beyond 2021 που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Helexpo.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ και μία βασική διαφοροποίηση είναι πως ο κάθε δήμος θα έχει στη διάθεση του ένα ποσό, το οποίο ξεκινά από τις 100.000 ευρώ για τον μικρότερο δήμο της χώρας, που θα μπορεί να διαθέσει για την υλοποίηση δράσεων και λύσεων επιλέγοντας μέσα από ένα «μενού επιλογών».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock