Υγεία & Διατροφή

Έρευνα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού: Οι νέοι ηλικίας 18-24 οι πιο διστακτικοί

Το 2021 οι πολίτες που αντιμετωπίζουν θετικά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ή είναι εμβολιασμένοι, έχουν αυξηθεί. Αυτό αναφέρει πρόσφατη έρευνα στη χώρα μας από την εταιρεία Focus Bari | YouGov .

Τέσσερις στους πέντε Έλληνες (81%) έχουν ήδη κάνει ή έχουν ραντεβού και θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η αναλογία αυτή είναι σχεδόν σταθερή μεταξύ των δύο τελευταίων μετρήσεων, Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021. 

Η νεαρή ηλικία των 18-24 ετών εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό (23%) εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο, έναντι 17% στις ηλικίες 25-34 ετών και μόνο 7% στις ηλικίες άνω των 45 ετών. 

Οι διστακτικοί και οι αρνητικοί

Το 10% δηλώνουν διστακτικοί ότι «μπορεί ναι-μπορεί όχι» να κάνουν το εμβόλιο, ενώ το υπόλοιπο 9% λένε ότι «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν», επιβεβαιώνοντας ότι ο «σκληρός» πυρήνας των αρνητών του εμβολιασμού (για διάφορους λόγους) είναι περίπου ο ένας στους δέκα Έλληνες. 

Εκείνοι που δηλώνουν πιο σαφή αρνητική πρόθεση εμφανίζονται περισσότερο στις ηλικίες 25-44 ετών (15%) και 35-44 ετών (13%), στην Θεσσαλονίκη (14% έναντι 7% στην Αττική, δηλαδή διπλάσιοι) και στην περιφέρεια (12%). 

Τα στοιχεία της έρευνας

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 3 και 6 Δεκεμβρίου 2021 σε δείγμα 1.001 Ελλήνων 18-74 ετών. Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο φέτος, η εταιρεία διενέργησε επτά πανελλαδικές έρευνες παρακολουθώντας την αναλογία των εμβολιασμένων, θετικά διακείμενων, σκεπτικών και αρνητικά διακείμενων Ελλήνων προς το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Έρευνα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού: Οι νέοι ηλικίας 18-24 οι πιο διστακτικοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock