888 Έρευνα Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: To κόστος των βανδαλισμών στην Ερμού | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Έρευνα Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: To κόστος των βανδαλισμών στην Ερμού

Έρευνα Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: To κόστος των βανδαλισμών στην Ερμού

Μικρές εκτιμάται ότι θα είναι οι αποζημιώσεις που θα λάβουν από την ασφαλιστική τους κάλυψη οι έμποροι για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα μαγαζιά τους από τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ερμού.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, στην οποία προχώρησε μετά την καταγραφή των υλικών ζημιών, που σύμφωνα με τοΕΒΕΑ, είναι συνολικά από 150 έως 200.000 ευρώ.

Στην έρευνα, που δημοσίευσε η Ναυτεμπορική, γίνεται προσπάθεια να καταγραφεί το καθεστώς ασφάλισης των καταστημάτων της Ερμού, έναντι κακόβουλων ενεργειών και τρομοκρατικών πράξεων ενώ στην ερώτηση τι επίπτωση υπολογίζετε ότι θα επιφέρουν στον συνολικό τζίρο του Ιουλίου τα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Ιουλίου:

– Το 44,2% των επιχειρηματιών υπολογίζει ότι τα γεγονότα θα επηρεάσουν αρνητικά τον τζίρο του Ιουλίου σε ποσοστό άνω του 10%.

– Το 11,6% θα επηρεάσει αρνητικά τον τζίρο του Ιουλίου σε ποσοστό 5%-10%.

– Το 14% θα επηρεάσει αρνητικά τον τζίρο του Ιουλίου σε ποσοστό 1%-5%.

– Το 16,3% ότι τα γεγονότα δεν θα επηρεάσουν τον τζίρο του Ιουλίου.

– Τέλος, το 14% των ερωτηθέντων δεν απάντησε ή είπε πως δεν γνωρίζει.

Στην ερώτηση αν το κατάστημα είναι καλυμμένο έναντι ζημιών από ιδιωτική ασφάλιση, φαίνεται ότι τα καταστήματα που είναι καλυμμένα έναντι ζημιών από ιδιωτική ασφάλιση αποτελούν το 72,1%, ενώ το 16,3% δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Τέλος, το 11,6% δεν ήξερε ή δεν ήθελε να απαντήσει.

Σε περίπτωση θετικής απάντησης ενδιαφέρον είχαν και οι απαντήσεις για το τι ποσοστό της ζημίας θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία, όπου το 45,9% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει ακόμη, το 29,7% δεν δικαιούται αποζημίωση και το 10,8% αντιστοιχεί σε ερωτηθέντες που δεν ήθελαν να απαντήσουν.

Τέλος, από την έρευνα προκύπτει ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό (13,8%) από τις πληγείσες επιχειρήσεις που θα αποζημιωθεί.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι διότι στην πλειονότητα των επιχειρηματιών το ποσό απαλλαγής που αναφέρεται στο ασφαλιστικό τους συμβόλαιο είναι πολύ υψηλό και δεν έχουν δυνατότητα αποζημίωσης ή το τελικό ποσό που θα τους καταβληθεί θα καλύπτει πολύ μικρό ποσοστό της ζημιάς.

Επίσης, πολλοί εξ αυτών είναι ασύμφορο να ανταποκριθούν στα τόσο υψηλά ασφάλιστρα για κάλυψη τέτοιων κινδύνων που οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν, λόγω της θέσης του καταστήματός τους.

Τέλος, σύμφωνα με το σύλλογο, μόνο όσοι έχουν παλαιά συμβόλαια και δεν έχουν υποστεί στο παρελθόν ζημιές έχουν μεγάλη πιθανότητα να καλύψουν μεγάλο ποσοστό της ζημιάς.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 4Κ/2020: «Βοήθεια στο Σπίτι» -Παράταση για τις 1.177 θέσεις ΥΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Update 15: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *