Έρευνα: Με ψυχοπαθολογικά προβλήματα ασθενείς Covid-19 μετά το εξιτήριο


Αντιμέτωποι με προβλήματα γνωστικά αλλά και συμπεριφοράς έρχονται αντιμέτωποι ασθενείς Covid 19 μετά τη νοσηλεία τους σύμφωνα με ιταλική έρευνα. Το ποσοστό μάλιστα φτάνει στο 50%.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάσιμο Φίλιπι του Επιστημονικού Ινστιτούτου και του Πανεπιστημίου Vita-Salute San Rafaele του Μιλάνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο Έβδομο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας στη Βιέννη, βρήκαν ότι αρκετοί ασθενείς, μετά την ανάρρωση από την οξεία φάση της λοίμωξης, εμφανίζουν προβλήματα μνήμης, προσανατολισμού στο χώρο, ικανότητας επεξεργασίας νέων πληροφοριών κ.α. Επίσης, ο ένας στους πέντε (20%) εμφανίζει διαταραχή μετατραυματικού στρες και το 16% συμπτώματα κατάθλιψης.

Η μελέτη έκανε τεστ νευρογνωστικών ικανοτήτων και μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου σε ασθενείς δύο μήνες μετά την αρχική φάση της νόσου Covid-19. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς (53%) βίωναν γνωστικές διαταραχές: το 16% είχαν προβλήματα εργαζόμενης μνήμης, νοητικής ευελιξίας και επεξεργασίας πληροφοριών, το 6% οπτικοχωρικά προβλήματα (π.χ. δυσκολία αντίληψης του βάθους και του ‘κοντράστ’), το 6% άλλα προβλήματα μνήμης και το 25% ένα συνδυασμό των παραπάνω προβλημάτων.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση