Κόσμος

Δυτική Όχθη: Νεκρός 70χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Ένας 70χρονος Παλαιστίνιος έπεσε σήμερα νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Ραούχι Ρασίντ Σαουάφτα, 70 ετών, πέθανε αφού «δέχθηκε σφαίρα στο πρόσωπο» κατά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τούμπας, επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Εννέα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις, σημείωσε η ίδια πηγή.

Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, ισραηλινή δύναμη που αποτελούνταν από στρατιώτες που φορούσαν πολιτικά προσποιούμενοι τους Παλαιστίνιους αρχικά εισήλθε στην Τούμπας και περικύκλωσε ένα σπίτι, προτού την ακολουθήσουν ενισχύσεις από τον στρατό.

Προς το παρόν ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Εξάλλου ένας 14χρονος Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε χθες Δευτέρα από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στην Ζαουάτα, νοτιοδυτικά της Τούμπας, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Πέντε ακόμη Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί χθες σε διάφερες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη.

Με βάση το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 122 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ή εποίκων μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη ήταν τεταμένη ακόμη και πριν το ξέσπασμα αυτού του πολέμου, με συχνές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, όξυνση της βίας των εποίκων εναντίον Παλαιστινίων και επιθέσεις παλαιστινίων εναντίον εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock