888 Έρχεται μεγάλη σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας: Τουρκικό σχέδιο απόκτησης πυρηνικών κεφαλών – Εταιρεία-«βιτρίνα» από την Άγκυρα συνεργάζεται με Β.Κορέα | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Έρχεται μεγάλη σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας: Τουρκικό σχέδιο απόκτησης πυρηνικών κεφαλών – Εταιρεία-«βιτρίνα» από την Άγκυρα συνεργάζεται με Β.Κορέα

Έρχεται μεγάλη σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας: Τουρκικό σχέδιο απόκτησης πυρηνικών κεφαλών – Εταιρεία-«βιτρίνα» από την Άγκυρα συνεργάζεται με Β.Κορέα

Το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική εταιρεία όπλων SIA Falcon International Group όπως και στον διευθύνων σύμβουλο της, για «εμπόριο όπλων με την Βόρεια Κορέα.

Επίσημα πρόκειται για οικονομικές κυρώσεις σε μια τουρκική εταιρεία η οποία είχε «συναλλαγές» με το βορειοκορεατικό καθεστώς, χωρίς να αναφέρεται τίποτα παραπάνω.

Η ουσία όμως αφορά το τι είδους συναλλαγές είχαν οι Τούρκοι και σε ποιο επίπεδο με τους Βορειοκορεάτες;

Τι είδους όπλα πιθανόν μεταφέρθηκαν ή ετοιμάζονται να έρθουν στα χέρια του Ερντογάν ενόψει της κόντρας με τις ΗΠΑ;

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας (OFAC) ανακοίνωσε σήμερα σύμφωνα με τον νόμο των κυρώσεων που αφορούν με τη Βόρεια, σε συνέχεια της εφαρμογής υφιστάμενων κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ, ότι τέθηκε στο στόχαστρο και από την χώρα του η συγκεκριμένη τουρκική εταιρεία όπλων.

Το γεγονός αφορά την αποκάλυψη της δράσης «οντότητας και τριών ατόμων» που αποτελούν εταιρεία από την Τουρκία και τις προσπάθειές της να παρακάμψει κυρώσεις σε αγοραπωλησία όπλων, η οποία έχει απαγορευτεί εδώ και καιρό από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC).

«Η SIA Falcon International Group και τα άτομα που ενεργούν εξ ονόματός της προσπαθούν κατάφωρα να παραβιάσουν μακρόχρονες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το εμπόριο όπλων και ειδών πολυτελείας με τη Βόρεια Κορέα. Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να παραμείνει θεατής καθώς οι κυρώσεις του ΟΗΕ παραβιάζονται», δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν.

Την «βόμβα όμως έριξε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται βαθιά για την τελική, πλήρως ελεγχόμενη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και θα συνεχίσουν να επιβάλλουν και να εφαρμόζουν κυρώσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος για την τουρκική εταιρεία, αποκαλύπτοντας εμμέσως πλην σαφώς προσπάθεια απόκτησης από την Τουρκία μικρών πυρηνικών όπλων.

Έλληνες αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν, σύμφωνα και με παλαιότερες πληροφορίες ιρανικών ΜΜΕ, ότι η σχέση Τουρκίας και Β.Κορέας είναι κάτι παραπάνω από στενή εδώ και δύο χρόνια και αφορά την απόκτηση μικρών πυρηνικών κεφαλών για την τοποθέτηση τους στους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους BORA-2 που έχουν βεληνεκές άνω των 270 χλμ.

Πρόκειται για πυραύλους που απειλούν την Ελλάδα σαφώς αλλά και ολόκληρα τα Βαλκάνια και τις αμερικανικές βάσεις.

Η απόκτηση μικρών πυρηνικών όπλων από τον σουλτάνο είναι όνειρο ζωής και η τουρκική εταιρεία ήταν ουσιαστικά «βιτρίνα» αυτής της τεράστιας προσπάθειας συναλλαγής με την Βόρεια Κορέα, η οποία πουλάει τα πάντα σε καλή τιμή για να επιβιώσει ως έθνος.

Τις σχέσεις Τουρκίας και Β.Κορέας είχαν επισημάνει και οι Ιρανοί υποδεικνύοντας στην διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία είναι μέσα στο κόλπο αυτό λόγω Ερντογάν.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο ( Εντολή κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής από τον Ερντογάν – Θερμοβαρικά όπλα στο τουρκικό οπλοστάσιο απειλούν την Ελλάδα), είχαμε προειδοποιήσει πριν καιρό ότι περατώθηκε εδώ και μήνες η έρευνα και οι δοκιμές που διεξάγονταν από το 2013 για την κατασκευή θερμοβαρικών πυρομαχικών από το γνωστό ινστιτούτο TÜBİTAK SAGE, και το εργοστάσιο (MKEK) αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την παραγωγή θερμοβαρικών πυρομαχικών σε μαζική παραγωγή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα C4Defence, το αμυντικό ινστιτούτο TÜBİTAK SAGE ανέπτυξε θερμοβαρικά πυρομαχικά με εθνικές δυνατότητες κατά την πρώτη φάση του έργου.

Το εργοστάσιο MKEK θα χρησιμοποιεί θερμοβαρικά εκρηκτικά σε διάφορα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός όπως οβίδες πυροβολικού και η τουρκική αεροπορία σε πυραύλους αέρος-εδάφους.

Εφόσον λοιπόν τίθενται σε μαζική παραγωγή αυτού του είδους τα όπλα αλλάζουν πολλά για τον τρόπο προστασίας των ελληνικών βάσεων και εγκαταστάσεων, καθώς παράλληλα οι Τούρκοι ετοιμάζουν βαλλιστικό πύραυλο MRBM με εμβέλεια τα 500 χλμ.

Τα θερμοβαρικά όπλα είναι πυρομαχικά που χρησιμοποιούν το οξυγόνο της ατμόσφαιρας για τη δημιουργία έκρηξης με πολύ υψηλή θερμοκρασία εξαϋλώνοντας ουσιαστικά το σημείο που θα εκραγεί και δημιουργώντας αλυσιδωτές εκρήξεις σε παρακείμενες εγκαταστάσεις.

Η μόνη περίπτωση να μείνει στην εξουσία ο Ερντογάν ως απόλυτος σουλτάνος, προκαλώντας παράλληλα τρόμο σε φίλους και εχθρούς είναι η απόκτηση μικρών πυρηνικών κεφαλών για τους βαλλιστικούς του πυραύλους αλλά και θερμοβαρικών όπλων.

Εφόσον οι ΗΠΑ αποκάλυψαν τώρα την συναλλαγή του Σουλτάνου με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα, οι προεκτάσεις της οποίας μας είναι προς το παρόν άγνωστες, τότε η επόμενη κίνηση του Ερντογάν θα είναι να στραφεί προς την Μόσχα για την απόκτηση της αποκαλούμενη κρίσιμης τεχνολογίας.

Σε καμία περίπτωση πάντως η Άγκυρα δεν θα σταματήσει μέχρι να καταστεί πυρηνική δύναμη διότι μόνο τότε θα επιβιώσει αληθινά το καθεστώς του ΑΚΡ, το οποίο κινδυνεύει με νέο πραξικόπημα ανά πάσα στιγμή από την δύση.  

Η τουρκική εταιρεία βιτρίνα με την ονομασία SIA Falcon ασχολείται με το εμπόριο όπλων και πολυτελών ειδών με τη Βόρεια Κορέα, αν και επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί σε διάφορους άλλους τομείς και γεωγραφικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών άμυνας, μεταφορών, εφοδιασμού, διαχείρισης και επενδύσεων.

Ως αποτέλεσμα της δράσης της τουρκικής εταιρείας οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία ή συμφέροντα των ιδιοκτητών και των κατονομαζόμενων προσώπων που βρίσκονται στην κατοχή ή τον έλεγχο αμερικανικών υπηρεσιών ή εντός των Ηνωμένων Πολιτειών θα κατασχεθούν καθώς και όλων όσων ασχολούνται με οποιοδήποτε από τα καθορισμένα πρόσωπα.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΣΚΑΣΕ Η “ΜΠΟΜΠΑ”: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΑΚΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Σφοδρές αντιδράσεις …