888 Έτσι θα Βάλετε σε Τάξη τη Ντουλάπα σας! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Έτσι θα Βάλετε σε Τάξη τη Ντουλάπα σας!

Έτσι θα Βάλετε σε Τάξη τη Ντουλάπα σας!

Είτε έχετε μικρή ντουλάπα είτε μεγάλη, υπάρχουν κάποια tips για να την οργανώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Οι ειδικοί σε θέματα οργάνωσης μας προτείνουν μερικές πολύ καλές ιδέες για το πώς να βάλετε σε τάξη μια ντουλάπα στην οποία επικρατεί το χάος.

Η οργανωτικότητα είναι μια ικανότητα που σχεδόν ο καθένας μπορεί να μάθει αν το αποφασίσει συνειδητά. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να το πετύχετε. Ένας σωστός επανασχεδιασμός του χώρου μπορεί να μετατρέψει τη χαοτική ντουλάπα σας στην ντουλάπα των ονείρων σας.

Ακολουθώντας τα παρακάτω tips τις επόμενες 7 ημέρες θα μπορείτε σε μια εβδομάδα ακριβώς να έχετε την πιο όμορφη και οργανωμένη ντουλάπα.

1η μέρα: Πετάξτε οτιδήποτε δεν έχετε φορέσει εδώ και ένα χρόνο Κοιτάξτε προσεκτικά όλα τα υπάρχοντά σας και δείτε ποια από αυτά δεν έχετε φορέσει καθόλου εδώ και 12 μήνες. Αν δεν έχετε φορέσει ένα ρούχο εδώ και 1 χρόνο δεν πρόκειται να το φορέσετε ούτε τον επόμενο.

Πετάξτε ή δώστε σε κάποιο ίδρυμα ρούχα που δεν έχετε φορέσει εδώ και ένα χρόνο.

Πετάξτε ή χαρίστε ρούχα που δεν έχετε φορέσει εδώ και ένα χρόνο.

2η μέρα: Αφαιρέστε οτιδήποτε δεν είναι ρούχο, παπούτσια ή αξεσουάρ Ένα κλασικό λάθος που κάνει πολύς κόσμος είναι να τοποθετεί στην ντουλάπα του άσχετα πράγματα. Στοίβες από βιβλία, εργασίες, σημειώσεις και διακοσμητικά μπαίνουν στην ντουλάπα και πιάνουν χώρο που χρειάζεστε για άλλα πράγματα.

3η μέρα: Αγοράστε ίδιες κρεμάστρες Το να χρησιμοποιείτε σε όλη την ντουλάπα σας τις ίδιες ακριβώς κρεμάστρες είναι σημαντική υπόθεση για να παραμένει οργανωμένη. Μπορείτε να βρείτε ένα στιλ κρεμάστρας που σας βολεύει και να τις αγοράζετε σιγά-σιγά μέχρι να αντικαταστήσετε όλες τις παλιές κρεμάστρες. Αν η ντουλάπα σας είναι σκουρόχρωμη πάρτε ανοιχτόχρωμες κρεμάστρες για να φωτίσετε το χώρο.

Επιλέξτε όμοιες λεπτές κρεμάστρες για να έχετε σε τάξη τη ντουλάπα σας.

Επιλέξτε όμοιες λεπτές κρεμάστρες για να έχετε σε τάξη την ντουλάπα σας.

4η μέρα: Αγοράστε συρτάρια που προσαρμόζονται Τα προσαρμόσιμα συρτάρια είναι μια καλή λύση για παπούτσια ή διπλωμένα ρούχα. Βολεύουν πολύ και ειδικά αν είναι διαφανή ή μεταλλικά με κενά θα μπορείτε να βλέπετε τι τοποθετείτε μέσα σε αυτά.

5η μέρα: Μαζέψτε όλα τα πράγματα που βρίσκονται στο πάτωμα Κοιτάξτε το δωμάτιό σας. Υπάρχουν παπούτσια, ρούχα ή αξεσουάρ που να βρίσκονται πεταμένα στο πάτωμα; Αν ναι, οργανώστε τα μέσα στην ντουλάπα σας ή πάρτε έξτρα ράφια και συρτάρια για να τα τοποθετήσετε.

Αγοράστε συρτάρια που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στα ράφια της ντουλάπας σας.

Αγοράστε συρτάρια που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στα ράφια της ντουλάπας σας.

6η μέρα: Βάλτε τις τσάντες σε βολικό σημείο Οι περισσότερες γυναίκες αγοράζουν ένα σωρό τσάντες και στο τέλος καταλήγουν να φοράνε καθημερινά τις ίδιες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή δεν έχουν τις υπόλοιπες τσάντες τους σε βολικό σημείο. Βάλτε τις τσάντες σε ένα σημείο που να τις βλέπετε καθημερινά. Άλλωστε ό,τι δεν βλέπετε στην ντουλάπα σας δεν πρόκειται να το φορέσετε.

7η μέρα: Ελέγξτε την ντουλάπα σας κάθε 3-6 μήνες Η ντουλάπα σας δεν πρόκειται να μείνει 100% οργανωμένη για πάντα αν δεν την ελέγχετε κάθε 3-6 μήνες. Μπορείτε αν θέλετε να την βάζετε σε τάξη κάθε Σάββατο έτσι ώστε να μην είναι ποτέ για περισσότερο από μια εβδομάδα ακατάταστη.

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *