888 Έτσι θα Πλύνετε την Ηλεκτρική σας Κουβέρτα! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Έτσι θα Πλύνετε την Ηλεκτρική σας Κουβέρτα!

Έτσι θα Πλύνετε την Ηλεκτρική σας Κουβέρτα!

Όταν ο καιρός είναι κρύος, η ηλεκτρική κουβέρτα ενδέχεται να είναι ο καλύτερός σας φίλος. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχει πλυθεί τα τελευταία… 2 χρόνια! Μπορεί το πλύσιμο της ηλεκτρικής κουβέρτας να φαίνεται πρόκληση λόγω καλωδίων, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε!

Πλύσιμο στο χέρι Πριν κάνετε οτιδήποτε βεβαιωθείτε πως η κουβέρτα δεν είναι στο ρεύμα και πως τα καλώδια είναι αποσυνδεδεμένα (ο βασικός μηχανισμός με τον διακόπτη που χρησιμοποιείτε για να ανάψετε και να σβήσετε την κουβέρτα). Γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό, τόσο ώστε να καλύψει την κουβέρτα και αυτή να κινείται ελεύθερα. Προσθέστε ένα απαλό απορρυπαντικό ρούχων και αναδεύστε με το χέρι απαλά. Αφήστε την κουβέρτα για 15 λεπτά και βγάλτε την. Μην την στύψετε, αλλά πιέστε την ελαφρά για να φύγει το πολύ νερό.

Πριν κάνετε οτιδήποτε βεβαιωθείτε πως η κουβέρτα δεν είναι στο ρεύμα

Πλύσιμο στο πλυντήριο Μπορείτε να πλύνετε την ηλεκτρική κουβέρτα στο πλυντήριο, αλλά θα πρέπει να το κάνετε προσεκτικά. Βρέξτε την πριν την βάλετε στο πλυντήριο με κρύο νερό. Έπειτα βάλτε την στον κάδο με απαλό σαπούνι και βάλτε ένα πολύ απαλό πρόγραμμα πλυντηρίου (χωρίς στύψιμο). Αφήστε τη να πλυθεί για δύο λεπτά, σταματήστε το πλυντήριο και βγάλτε την.

Μπορείτε ακόμα να βάλετε το πλυντήριο χωρίς την κουβέρτα, στο ίδιο πρόγραμμα, και να το αφήσετε για ένα λεπτό. Έπειτα σταματήστε το πλυντήριο και βάλτε την κουβέρτα μέσα για 15 λεπτά, αφήνοντας το πλυντήριο κλειστό. Ανοίξτε το πλυντήριο, αφήστε τη να πλυθεί για 2 λεπτά και βγάλτε την.

Βάλτε την κουβέρτα μέσα στο πλυντήριο για 15 λεπτά.

Για να την στεγνώσετε Αν και μπορεί να μπει στο στεγνωτήριο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προτιμήστε να την απλώσετε και να την αφήσετε να στεγνώσει μόνη της. Ανοίξτε την κουβέρτα για να πάρει το αρχικό της σχήμα και κρεμάστε την σε μια απλώστρα. Αποφύγετε τα μανταλάκια. Χρησιμοποιήστε την κουβέρτα ξανά όταν είστε σίγουροι ότι είναι απόλυτα στεγνή, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να χαλάσουν τα καλώδια.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..