888 Έτσι παρασύρουν νέους στην Ελλάδα προς τον παγκόσμιο ηγέτη! | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Έτσι παρασύρουν νέους στην Ελλάδα προς τον παγκόσμιο ηγέτη!

Έτσι παρασύρουν νέους στην Ελλάδα προς τον παγκόσμιο ηγέτη!


Υπόσχονται συμμετοχή των νέων πολιτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων

για το περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια.

Μόνο οι αποφάσεις αυτές θα είναι προειλημμένες και θα αφορούν την εγκαθίδρυση παγκόσμιας «πράσινης» δικτατορίας με έναν ηγέτη στην κορυφή.

Μια νέα εφαρμογή, η οποία έχει στόχο την προώθηση της κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για περιβαλλοντικά θέματα έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου STEP.

Το STEP είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι δημόσιες αρχές καλούν τους νέους πολίτες να ενημερωθούν, να σχολιάσουν και να τοποθετηθούν πάνω σε συγκεκριμένα τοπικά περιβαλλοντικά θέματα.

Αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας, καθώς επίσης και τις κοινωνικές επιστήμες, η πλατφόρμα STEP λειτουργεί πιλοτικά από τις αρχές του 2017 και είναι προσβάσιμη τόσο μέσω υπολογιστή (step.green), όσο και μέσω κινητών τηλεφώνων (αναζητώντας την ως step.green στο Google Play και στο App Store).

Μέχρι σήμερα, το STEP χρησιμοποιείται πιλοτικά σε τέσσερις χώρες από 6 δημόσιες αρχές:

– Περιφέρεια Κρήτης

– Δήμο Θεσσαλονίκης

– Ένωση Κοινοτήτων της Λοκρίδας στην Ιταλία,

– Δήμο Mollet del Valles στην Ισπανία,

– Δήμο Valdemoro στην Ισπανία,

– Δήμο Hatay στην Τουρκία

Καλούν τους νέους πολίτες να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα και να υποβάλλουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για συγκεκριμένα τοπικά -και μη- περιβαλλοντικά θέματα, προκειμένου να συμμετέχουν, υποτίθεται, στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ωστόσο, η εμπειρία μας λέει πως αυτό δεν συμβαίνει ποτέ και απλά οι πολίτες παραμυθιάζονται πως μπορούν να συμμετέχουν στην εξουσία, με σκοπό αυτή να τους καταδυναστεύει.

el.gr

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

Το ξέσπασμα του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Απαντήσεις για το θάνατο του γιου του ζητά ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τέσσερα χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *