Κόσμος

Λιονέλ Μέσι: Ληστεία σε χρηματαποστολή της οικογένειας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή

Θύμα ένοπλων ληστών έπεσε χρηματαποστολή της οικογένειας του Λιονέλ Μέσι, με τους δράστες να αρπάζουν τα χρήματα και να πυροβολούν για εκφοβισμό λίγο πριν εξαφανιστούν στους δρόμους της πόλης Ροζάριο της Αργεντινής.

Οι δύο ένοπλοι σύμφωνα με την αστυνομία άρπαξαν 21.500 δολάρια, χρήματα που επρόκειτο να κατατεθούν σε τράπεζα της πόλης Ροζάριο.

Όπως έγινε γνωστό τα χρήματα που άρπαξαν οι ληστές ανήκουν σε επιχείρηση των πεθερικών του Λιονέλ Μέσι, καθώς και την ξαδέλφη της συζύγου του, Αντονέλα Ροκούζο.

Με την απειλή όπλου οι άγνωστοι δράστες άρπαξαν δύο σακούλες που περιείχαν εισπράξεις 8 εκατομμυρίων πέσος (σ.σ. 21.500 δολάρια), τα οποία επρόκειτο να κατατεθούν σε τράπεζα στο κέντρο του Ροζάριο.

Προτού εξαφανιστούν οι ένοπλοι πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά, προς το μέρος της χρηματαποστολής για εκφοβισμό, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο υπάλληλοι δεν τραυματίστηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιχείρηση των πεθερικών του Μέσι γίνεται στόχος στο Ροζάριο, την πατρίδα του αρχηγού της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, εθνικής Αργεντινής, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, άγνωστοι είχαν στείλει απειλητικό μήνυμα, ενέργεια που εκτιμήθηκε από τους ανακριτές, πως έγινε στο πλαίσιο πολιτικών αντιπαραθέσεων σε τοπικό επίπεδο.

«Το σούπερ μάρκετ λειτουργεί με μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας», είπε ο Επίτροπος Ντιέγκο Σανταμαρία στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος. Οι αναλύσεις των καμερών παρακολούθησης, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι ακροάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη «για να μάθουμε ποιος γνώριζε» την μεταφορά κεφαλαίων, πρόσθεσε.

Το λιμάνι του Ροζάριο, είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Αργεντινή (1 εκατομμύριο κάτοικοι) και θεωρείται το πιο επικίνδυνο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει hotspot διακίνησης ναρκωτικών, με ποσοστό ανθρωποκτονιών 22 ανά 100.000 κατοίκους, ή τέσσερις φορές τον μέσο όρο της χώρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock