ΕνημέρωσηΟικονομία

Έχετε θαμπή όραση ή νιώθετε φαγούρα, ξηρότητα και καύσο στα μάτια; Τι μπορεί να φταίει

Περνάς πολλές ώρες της ημέρας μπροστά από μια οθόνη; Εργάζεσαι σε υπολογιστή αρκετές ώρες, χρησιμοποιείς το κινητό σου και το tablet για να μιλάς με φίλους, οικογένεια αλλά και να ενημερώνεσαι;  Έχουν αυξηθεί οι ώρες που παρακολουθείς τηλεόραση;

Σήμερα, οι αιτίες της ξηροφθαλμίας μπορεί να είναι πολλές. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ξηροφθαλμίας διαδραματίζει η πολύωρη χρήση του υπολογιστή και άλλων οθονών (tablet, κινητά, τηλεόραση) καθώς και η ξηρή ατμόσφαιρα². Όταν περνάμε πολλές ώρες σε κλιματιζόμενους χώρους (είτε με θέρμανση, είτε με ψύξη), η ατμόσφαιρα γίνεται ξηρή και μη φιλική για τα μάτια μας.

Τι είναι όμως η ξηροφθαλμία και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις εύκολα και αποτελεσματικά;

Η ξηροφθαλμία προκαλείται όταν το μάτι δεν παράγει αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα που παράγει εξατμίζονται πολύ γρήγορα ή και τα δύο. Η δακρυϊκή στιβάδα αποτελείται από δύο στρώματα:

Η βλεννο-υδατική στιβάδα είναι το πρώτο, πιο παχύ στρώμα που ενυδατώνει, προστατεύει και θρέφει την οφθαλμική επιφάνεια. Το δεύτερο, πιο λεπτό στρώμα, είναι η λιπιδική στιβάδα, η οποία προστατεύει και διατηρεί τη σταθερότητα του δακρυϊκού φιλμ και εμποδίζει την εξάτμιση των δακρύων.

Οι λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες SYSTANE ® Complete, της οικογένειας προϊόντων SYSTANE ®, προσφέρουν ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας για 8 ώρες3! Η προηγμένη τεχνολογία σύνθεσης με νανοσταγονίδια βελτιστοποιεί την παροχή υγρασίας και λιπιδίων και παρέχει κλινικά αποδεδειγμένη ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας, για 8 ώρες, με μία μόνο εφαρμογή3!

Όταν λοιπόν αισθάνεσαι τα μάτια σου κόκκινα, κουρασμένα, δακρύζουν έντονα ή είναι πολύ ξηρά, είναι θαμπά ή τσούζουν και θέλεις να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, δύο σταγόνες SYSTANE ® Complete και τίποτα δεν σε σταματά!

*Η ξηρότητα των ματιών συνήθως δεν είναι επικίνδυνη και σπάνια προκαλεί μόνιμη απώλεια όρασης, αλλά μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά σας.

Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για μια ακριβέστερη διάγνωση και να ξεκινήσετε θεραπεία, εάν είναι απαραίτητο.

Iατροτεχνολογικό Προϊόν CE 0123. Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο, τον φαρμακοποιό ή τον οπτικό σας για τη χρήση, προφυλάξεις, προσοχή στη χρήση, αντενδείξεις και ανεπιθύμητες ενέργειες.

Βιβλιογραφία:

  1. MarketScope LLC. 2019 Dry Eye Products Report: A Global Market Analysis for 2018 to 2024. St. Louis, MO: MarketScope LLC; 2019
  2. Craig JP, Nelson JD, Azar DT, et al. TFOS DEWS II Report Executive Summary. Ocular Surface. 15(2017):802-812.
  3. Steven Silverstein, Joseph Tauber, Elizabeth Yeu, Venkiteshwar Manoj. Improvement in Symptom Relief Following a Single Dose of Propylene Glycol/Hydroxypropyl-Guar Based Lubricant Eye Drops in Dry Eye Patients. ASCRS Virtual Meeting, May 15‒19, 2020

© 2021 Alcon Inc. GR-VC-2100001-05/21

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger