888 Ήρθε η ώρα της Σερβίας – Mόσχα & Βελιγράδι ενώνουν την μοίρα τους – «Βόμβα» Βρετανών: «Αναμένουμε συγκρούσεις στο Κόσοβο» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ήρθε η ώρα της Σερβίας – Mόσχα & Βελιγράδι ενώνουν την μοίρα τους – «Βόμβα» Βρετανών: «Αναμένουμε συγκρούσεις στο Κόσοβο»

Ήρθε η ώρα της Σερβίας – Mόσχα & Βελιγράδι ενώνουν την μοίρα τους – «Βόμβα» Βρετανών: «Αναμένουμε συγκρούσεις στο Κόσοβο»

Τεράστιο παρασκήνιο έχουμε ανάμεσα σε Βελιγράδι-Μόσχα-Λονδίνο-Ουάσιγκτον για τα Βαλκάνια και τα σχέδια για την Μεγάλη Αλβανία, τα οποία όμως μπλοκάρει ήδη η ρωσική ομοσπονδία και ο Πούτιν.

Moscow pays much attention to West Balkans: Visit to Serbia—Rossiya Special Flight Squadron Federal Security Service
Airborne CP Ilyushin
IL96 400 VPU flew from Moscow Vnukovo to Belgrade, director of Foreign Intelligence Service SVR Sergey Naryshkin likely aboard.@Goklerdeyiznet pic.twitter.com/ajHNSvQjTv

— Yörük Işık (@YorukIsik) April 1, 2019

Η Μόσχα δίνει τεράστιο  προσοχή στα Δυτικά Βαλκάνια και ειδικά στην Σερβία όπου έχει μεγάλα συμφέροντα και κυρίως «στέρεα» συμφέροντα.

Για τον λόγο αυτόν είχαμε σήμερα με ειδική πτήση επίσκεψη του Ρώσου επικεφαλή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού SVR,  σε σερβικό έδαφος, κάτι που προδικάζει εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην περιοχή.  

Ένα ρωσικό αεροσκάφος IL96 400 VPU πέταξε από το αεροδρόμιο της Μόσχας Vnukovo στο Βελιγράδι, έχοντας ως επιβάτη τον διευθυντή της πανίσχυρης ρωσικής  Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών SVR Sergei Naryshkin.

Ο Ρώσος αξιωματούχος θα έχει σειρά επαφών με την ανωτάτη πολιτική ηγεσία της χώρας και τους επικεφαλής των ενόπλων και σερβικών μυστικών υπηρεσιών, με θέμα το Κόσοβο και την προσπάθεια δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Την ίδια στιγμή έχουμε είδηση ​από το Υπουργείο Εξωτερικών της  Βρετανίας, το οποίο εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Βρετανούς πολίτες  να μην ταξιδέψουν στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια, δεδομένου ότι υπάρχει η εκτίμηση πως μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Σέρβος αμυντικός αναλυτής  Μίροσλαβ Λαζάνσκι,  θεωρώντας το ως ένα μήνυμα προς τη Σερβία σχετικά με το πώς είναι η κατάσταση στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μήνυμα της Σερβίας, όσον αφορά την ασφάλεια των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, είναι σαφές.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι εάν γίνει επίθεση εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία δεν θα είναι παθητική. Οι Βρετανοί πάντα προειδοποιούν, ειδικά για εκείνες τις περιοχές του κόσμου όπου πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει σύγκρουση.

Δεν πρέπει να ήταν ένα μήνυμα προς εμάς, αλλά είναι ένας δείκτης της βρετανικής σκέψης. Επίσης, αυτό ήταν ένα μήνυμα για το  πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση εδώ», ανέφερε ο Λάζανσκι.

Ο ίδιος υπενθυμίζει επίσης, ότι η κύρια βάση για την παρακολούθηση της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας των Βαλκανίων, βρίσκεται στην…. Κρήτη.

«Οι Αμερικανοί, με τέσσερις χώρες, ανταλλάσσουν τέτοιες πληροφορίες (σύστημα ECHELON). Αυτές  είναι οι εξής : Νέα Ζηλανδία, Καναδάς,  Βρετανία και Αυστραλία. Δεν μοιράζονται  πληροφορίες με καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Είναι μια αγγλόφωνη συμμαχία και είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι» εξηγεί ο Σέρβος ειδικός.

«Κάτω από την επιφάνεια κάθε διένεξης, υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Όταν εξετάσουμε όλες τις ζώνες κατοχής του ΝΑΤΟ, τότε θα δούμε ακριβώς τομείς ελέγχουν», δηλώνει ο Λαζάνσκι.

Όπως εξηγεί ο ίδιος όμως, τα σημερινά σύνορα, που «κάποιοι» σκέφτονται να οριοθετήσουν σήμερα την  Μεγάλη Αλβανία, ευθυγραμμίζονται με τα σύνορα που είχαν χαράξει οι Γερμανοί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

« Η Μεγάλη Αλβανία, δημιουργήθηκε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και έγινε από τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ. Τα σύνορα που είχαν δημιουργήσει τότε είναι τα σύνορα της Μεγάλης Αλβανίας που θέλουν κάποιοι σήμερα» λέει ο ίδιος.

«Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν οικονομικά τώρα με την ΕΕ, ό, τι δεν έκαναν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τρία πολυεθνικά κράτη καταστράφηκαν: η Σοβιετική Ένωση, η Γιουγκοσλαβία και η Τσεχοσλοβακία. Η Γερμανία επανενώθηκε, και τώρα θέλει μια γερμανοκρατούμενη Ευρώπη από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια.

Το ευρώ αντικαθιστά το πρώην γερμανικό μάρκο. Ότι  απέτυχε να κάνει ο Χίτλερ με τα Πάνσερ , το πέτυχαν πολιτικά και οικονομικά οι Γερμανοί σήμερα», συνεχίζει ο ίδιος .

Σύμφωνα με τον Λαζάνσκι , «οι συμμαχίες της Πρίστινα, του Ζάγκρεμπ και του Σεράγεβο δεν είναι τίποτε καινούργιο», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για συμμαχία που έρχεται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πρέπει να φροντίσουμε τα πάντα με στρατηγική έννοια. Πρέπει να δούμε από τι ακριβώς έχουν μολυνθεί όλοι. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει κανείς να σκεφτεί σοβαρά το τι έρχεται στα Βαλκάνια το επόμενο διάστημα». εξηγεί ο Σέρβος ειδικός.

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ευρώπη και αυτό είναι το «μήνυμα» ενός Σέρβου ειδικού το οποίο ελπίζουμε να λάβει εδώ στην Αθήνα ολόκληρη η ελληνική πολιτική ελίτ και όχι μόνο.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΑ «ΧΑΣΤΟΥΚΑΚΙΑ» ΤΟΥ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση δέχτηκε Γερμανός δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα κατά των Λαθρομεταναστών.   Σύμφωνα με …