ΕνημέρωσηΠολιτική

Αίγυπτος: Έκθεση και διάλεξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ελληνικά χρώματα και υψηλή εκπροσώπηση στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, η οποία σφραγίστηκε με την πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για θέματα Διασποράς μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου στην Αθήνα στις 19.10.2021 – παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi.

Για την υπογραφή του Μνημονίου, την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, την κυπριακή ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων, κ. Φώτης Φωτίου, και την αιγυπτιακή η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής, κα Nabila Makram.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock