Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αίγυπτος σε Ελλάδα: «Θεωρείστε το ελικοπτεροφόρο αυτό σαν δικό σας» – Ελληνοαιγυπτιακή μαγεία «μάτωσε» και σήμερα τον Ερντογάν

Αίγυπτος σε Ελλάδα: «Θεωρείστε το ελικοπτεροφόρο αυτό σαν δικό σας» – Ελληνοαιγυπτιακή μαγεία «μάτωσε» και σήμερα τον Ερντογάν

Συγκλονιστική ήταν η επίδειξη ισχύος των Ελληνικών Δυνάμεων κατά την διάρκεια της σημερινής «Μέδουσας» γεγονός που αποτυπώνεται στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΝ και το ΥΠΕΘΑ. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να κατασκοπεύσουν την ελληνοαιγυπτιακή άσκηση ενώ η Άγκυρα προέτρεψε την Αίγυπτο να μην υιοθετεί τις θέσεις της Αθήνας. Η απάντηση που έλαβε ήταν αποστομωτική με λίγη «μαγεία»…

«Θεωρείστε το ελικοπτεροφόρο αυτό σαν δικό σας». Αυτό είπε ο Αιγύπτιος Ναύαρχος.

Εκτελέστηκε αμφίβια/αποβατική ενέργεια στη ν. Ρόδο, αεροπορικές επιχειρήσεις εγγύς υποστήριξης, ταχεία ανάδυση Υποβρυχίου, αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων (άλματα ελεύθερης πτώσης και ταχεία καταρρίχηση), εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού, αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

Η εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.

Η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Η εφαρμογή διαδικασιών έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations).
Η εκτέλεση ασκήσεως πυρών.

Η βελτίωση της διαλειτουργικότητας στο τακτικό επίπεδο.

Η εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

Ο σχεδιασμός και εκτέλεση αμφιβίων επιχειρήσεων με συνδυασμό ναυτικών και αεροπορικών μέσων των δύο χωρών.

Οπως και χτες, έτσι και σήμερα η Άγκυρα προσπάθησε να κατασκοπεύσει, να υποκλέψει τις επικοινωνίες και να αναλύσει τις συχνότητες που χρησιμοποιούν τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας και της Αιγύπτου που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης «Μέδουσα 2017».

Τις τελευταίες ημέρες, η Άγκυρα έστειλε τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235.

Σήμερα, ένα ζεύγος Τούρκικων μαχητικών εισήλθε στο ΒΑ Αιγαίο αλλά αναχαιτίστηκε άμεσα από Ελληνικά Μαχητικά ενώ οι Τούρκοι στο θαλάσσιο χώρο της «Μέδουσας» έστειλαν ξανά ένα CN-235 αλλά αναχαιτίστηκε …

Την ίδια τύχη είχε και ένα Τουρκικό ελικόπτερο που απονηώθηκε από Φρεγάτα !

Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν, επί της Φρεγάτας ΕΛΛΗ και του Ελικοπτεροφόρου ANWAR EL SADAT, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.

Η Άγκυρα ειπε προς Αίγυπτο να μην υιοθετεί τις θέσεις της Αθήνας. Αιγύπτιοι προς Έλληνες «θεωρείστε το ελικοπτεροφορο αυτό σαν δικό σας»

— George E. Sideris (@GESideris) November 2, 2017

Τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση είναι έμφορτα με ειδικές δυνάμεις ενώ προσωπικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών συμμετέχει στην διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 5».

Από πλευράς ΠΝ:

Η Φ/Γ ΕΛΛΗ (ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ Ε/Π), Η Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ (ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ Ε/Π),

Η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ (ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ Ε/Π),

ΤΟ Α/Γ ΙΚΑΡΙΑ, ΤΟ Α/Γ ΡΟΔΟΣ,

ΤΟ Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ,

ΤΟ ΤΠΚ ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ,

ΤΟ ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ και Η Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ

Επίσης δράση έχουν αναλάβει ένα αεροσκάφος AWACS, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA, τέσσερα ελικόπτερα CHINOOK, τέσσερα Ελικόπτερα AH 64 .

Από πλευράς Αιγύπτου:

ΤΟ Ε/Φ ΕΝS ANOUAR EL SADAT,

Η Φ/Γ ENS ΤΑΗΥΑ ΜISR,

ΤΟ ΤΠΚ ENS ZECRY,

ΤΟ ΤΠΚ ENS FAHMY,

ΤΟ Υ/Β ENS S41

Επίσης η Αίγυπτος συμμετέχει με έξι F-16, δύο αεροσκάφη C-130, ένα αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης .

Παραβιάσεις από μαχητικά αεροσκάφη στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο την στιγμή διεξαγωγής της «Μέδουσας»:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 2α ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (1 CN-235 & 3 ε/π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 15 (οι 5 από τον σχηματισμό)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαίτιστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Παρακολουθούμε, με τους Αρχηγούς των Επιτελείων, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΝ, τον Αρχηγό ΓΕΑ, τον Αρχηγό του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού και παρατηρητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την τελευταία φάση της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 5 », που έχει οργανωθεί από τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και της Αιγύπτου, εδώ στη Ρόδο, στην παραλία της Καλάθου, με συμμετοχή πλοίων που λαμβάνουν για πρώτη φορά μέρος σε επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, όπως η ναυαρχίδα του αιγυπτιακού στόλου, το «MISTRAL», οι φρεγάτες Fremm και τα πλοία του στόλου, σε συνδυασμό με τις ειδικές δυνάμεις.

Μια αποβατική άσκηση μεγάλου βεληνεκούς που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη τη Μεσόγειο – πέραν της επισφράγισης της άριστης σχέσης της Ελλάδος με την Αίγυπτο – για τη διαμόρφωση ενός άξονα σταθερότητας που δίνει την ελπίδα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην περιοχή των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα αναβαθμίζεται και αποτελεί πλέον τον κεντρικό κορμό αυτών των δυνάμεων σταθερότητας και η Αίγυπτος, μια μεγάλη δύναμη, η ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου, με την παρουσία της εδώ, επισφραγίζει ουσιαστικά τη διεθνή συνεργασία. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, η διασφάλιση των θαλασσίων οδών και η στενή συνεργασία στην αμυντική θωράκιση του ελεύθερου κόσμου, δίνουν μια ελπίδα για την ευρύτερη περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ τους Αρχηγούς, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Στρατεύσιμους και τους Εθνοφύλακες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, τους Αρχηγούς των Επιτελείων και το προσωπικό των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τις φίλες σύμμαχες χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ιταλία και τα Αραβικά Εμιράτα.

Σε αυτή την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 5» είναι σημαντική και η παρουσία της Κύπρου. Όπως γνωρίζετε, με την Αίγυπτο και την Κύπρο έχουμε και μια τριμερή επιτροπή στρατιωτικής συνεργασίας η οποία εξελίσσεται».

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ! ΧΑΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ – ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ – ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ Ή ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα πραγματικότητα… Πώς γίνεται τελικά η Λειτουργία… Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη