Αίτημα ΟΕΕ για παράταση ηλεκτρονικών βιβλίων και μητρώου πραγματικών δικαιούχων

Να χαρακτηριστεί το 2021 ως έτος προαιρετικό για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων, να προβλεφθούν ισχυρά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν την προαιρετική ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA την επόμενη χρονιά και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές και οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να επιλυθούν προβλήματα που είχαν επισημανθεί έγκαιρα και δεν έχουν αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα, όπως η εφαρμογή των myDATA σε επιχειρήσεις με εξειδικευμένο αντικείμενο δραστηριότητας, ζητά, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Πρόκειται για προτάσεις της επιτροπής του ΟΕΕ για θέματα των λογιστών – φοροτεχνικών και οι οποίες έχουν προκύψει από τη συνεχή επικοινωνία με τη λογιστική κοινότητα και την αγορά. Γι’ αυτό και στην επιστολή προτείνεται και η ανάληψη περισσότερων δράσεων από την ΑΑΔΕ, ώστε να ενημερωθούν επαρκώς οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαββό, ο κ. Κόλλιας χαρακτηρίζει απαραίτητη την εκ νέου μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας καταχώρησης στοιχείων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021, δεδομένου των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με αρκετές επιχειρήσεις να τελούν υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας, και να αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση