ΕνημέρωσηΠολιτική

Αβραμόπουλος: Ορθά χαρακτηρίστηκε ιστορική η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, σχολίασε πως «Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία πολύ ορθά χαρακτηρίστηκε ιστορική. Όχι μονάχα για τις διμερείς σχέσεις, αλλά είναι μία περιφερειακή συνεργασία που συγχρόνως ανοίγει και ένα δρόμο για την Ευρώπη να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Σκάι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σημείωσε μάλιστα ότι «αυτή η ελληνογαλλική συμφωνία είναι και κάτω από την ομπρέλα, αν θέλετε, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποσύρονται σταδιακά από τη Μεσόγειο, αλλά ευνοούν και ενθαρρύνουν τέτοιες περιφερειακές συνεργασίες, που ενισχύουν αυτήν την πτέρυγα και του ίδιου του ΝΑΤΟ».

Ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ εκτίμησε πως σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις «εκείνο που μπορεί να συμβεί, είναι σε κάποια στιγμή να ανέβει ο υδράργυρος και να έχουμε ένα επεισόδιο, το οποίο μπορεί να κλιμακωθεί». Αλλά συμπλήρωσε πως «ευχόμαστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock