Αγγ. Τσιγκρής: Μεταρρύθμιση διαδικασιών στα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Τον εξορθολογισμό των διαδικασιών προανάκρισης στα εγκλήματα σεξουαλικής βίας και την επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών για το ζήτημα, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής.

Ο κ. Τσιγκρής αφού αναφέρει ότι ο βιασμός είναι το μοναδικό έγκλημα βίας που το θύμα στιγματίζεται περισσότερο από το δράστη, σημειώνει πως η κοινωνική απόρριψη που βιώνει το θύμα με τόσο έντονο τρόπο, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γενικευμένου κλίματος σιωπής και απροθυμίας για καταγγελία.

«Οι πλατιά διαδεδομένες αντιλήψεις σχετικά με την παθητικότητα και την προκλητικότητα της γυναίκας και τη σεξουαλική παρορμητικότητα και επιθετικότητα του άνδρα, έχουν οδηγήσει στο παράδοξο φαινόμενο της ενοχοποίησης των θυμάτων βιασμού, τόσο από τα άτομα του ευρύτερου κοινού, όσο και από τους φορείς του επίσημου κοινωνικού ελέγχου του εγκλήματος», υποστηρίζει και προσθέτει πως το όλο κλίμα της δυσπιστίας με την οποία αντιμετωπίζονται τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, τους δημιουργεί συναισθήματα αυτο-ενοχοποίησης.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση