888 ΑΔΕΔΥ -αξιολόγηση: Έρχονται καταλήψεις υπουργείων, δήμων, νοσοκομείων & προσφυγές στη Δικαιοσύνη | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΑΔΕΔΥ -αξιολόγηση: Έρχονται καταλήψεις υπουργείων, δήμων, νοσοκομείων & προσφυγές στη Δικαιοσύνη

ΑΔΕΔΥ -αξιολόγηση: Έρχονται καταλήψεις υπουργείων, δήμων, νοσοκομείων & προσφυγές στη Δικαιοσύνη

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συμβολικές καταλήψεις υπουργείων, δήμων και νοσοκομείων προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ημέρα που, σύμφωνα με την τροπολογία Γεροβασίλη-Σκουρλέτη, λήγει η πρώτο δεκαήμερο της προθεσμίας για την παράδοση των φύλλων αξιολόγησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο τα γραφεία Προσωπικού ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή σύσκεψη μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα, κατά τη διαρκεια της οποίας υπήρξε η εκτίμηση ότι από τις μέχρι τώρα επισκέψεις σε υπουργεία, δήμους και νοσοκομεία, η αποχή από την αξιολόγηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ήδη στους χώρους εργασίας οι συνδικαλιστές μοιράζουν έγγραφο «δήλωσης συμμετοχής στην απεργία», προκειμένου να καλυφθούν και νομικά οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το οποίο:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο/Η κάτωθι _______________ υπογεγραμμένος/η __________________, που υπηρετώ ως _____________________________ δηλώνω, ότι συμμετέχω στην απεργία –αποχή, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολόγησης και ως εκ τούτου δεν δύναμαι να υποβάλλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως αξιολογητής ή αξιολογούμενος.

Σημειώνεται, ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας. Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου.

_______, 22/9/2017

Ο υπάλληλος

Δύο ακόμη γνωμοδοτήσεις

Παράληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αύριο θα αποσταλούν στους δημοσίους υπαλλήλους δύο ακόμη γνωμοδοτήσεις, συμφωνα με τις οποίες «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλεισθεί από τις μελλοντικές κρίσεις προϊσταμένων όποιος συνάδελφος (υπάλληλος-προϊστάμενος-Διευθυντής-Γενικός Διευθυντής) συμμετέχει στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.». Πρόκειται για γνωμοδοτήσεις του καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Πάνου Λαζαράτου και του καθηγητή Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης Άρη Καζάκου.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Βρούτσης: Τέλος το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Τέλος το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ) αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα ο υπουργός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *