Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΑΔΕΔΥ: Ο δήμος Αθηναίων διώκει συνδικαλιστή για τη δράση του

ΑΔΕΔΥ: Ο δήμος Αθηναίων διώκει συνδικαλιστή για τη δράση του

Σε σοβαρές καταγγελίες για τη δίωξη συνδικαλιστική, εργαζόμενου στο δήμο Αθηναίων, προχωρά η ΑΔΕΔΥ κατά της δημοτική αρχής και με ανακοίνωση της, σημειώνει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων και ιδιαιτέρως τον Γενικό Γραμματέα και τον Διευθυντή Προσωπικού για την ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, Γιώργου Ρηγόπουλου.

Η μετακίνηση του οποιουδήποτε εργαζομένου ανά τακτά ή έκτακτα χρονικά διαστήματα είναι απολύτως θεμιτή και αποδεκτή. Οι μετακινήσεις όμως, πρέπει να γίνονται για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και κυρίως για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ταμίας του Συλλόγου μετακινήθηκε από τη θέση που υπηρετούσε στη Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού ως Προϊστάμενος, σε άλλη Δ/νση με την αιτιολογία (Διευθυντής Προσωπικού) ότι είναι συνδικαλιστής, υποστηρίζει τις αποφάσεις του Συλλόγου (άρα δε στηρίζει τη Δημοτική Αρχή) και δεν στρέφεται εναντίον του Συλλόγου όταν οι αποφάσεις δεν είναι αρεστές σε αυτήν.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του Δημάρχου δεν μπορεί να κατέχει καίρια θέση διότι είναι συνδικαλιστής.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα η μετακίνηση γίνεται για να αναβαθμιστεί η Υπηρεσία και για να αξιοποιηθεί ο ίδιος διότι είναι πολύ αξιόλογος υπάλληλος. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει όποια εκδοχή του αρέσει.

Παρέβλεψαν όμως να αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη θέση ήταν έξι χρόνια, είναι Ταμίας του Συλλόγου έξι χρόνια, εκλεγμένος συνδικαλιστής εννέα χρόνια και μάλιστα με τρεις διαφορετικούς Γενικούς Γραμματείς και τρείς Διευθυντές.

Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για οποιαδήποτε μετακίνηση στην οποιαδήποτε θέση, αλλά μετακίνηση επειδή είναι συνδικαλιστής που στηρίζει τις αποφάσεις του οργάνου που είναι εκλεγμένος, είναι πρωτοφανής και αγγίζει τα όρια της παρωδίας.

Προφανώς η Δημοτική αρχή θα πρέπει να εκδώσει λίστα με τις καίριες και μη καίριες θέσεις τις οποίες μπορούν να καταλαμβάνουν ή να μην καταλαμβάνουν οι συνδικαλιστές.

Η συγκεκριμένη όμως μετακίνηση είναι ένας μόνον κρίκος από τις ενέργειες, τις μετακινήσεις και την τακτική του εκφοβισμού που εκφράζεται με μία βιομηχανία Ε.Δ.Ε., την οποία έχει εγκαινιάσει η Δημοτική Αρχή εδώ και ένα μεγάλο διάστημα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κριτική της γίνεται για την πορεία την οποία έχει επιλέξει.

Όλες οι προαναφερθείσες ενέργειες ενορχηστρώνονται από τον Γενικό Γραμματέα, εκτελούνται από τον Διευθυντή Προσωπικού και είναι σε πλήρη γνώση του Δημάρχου Αθηναίων.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή για τη συγκεκριμένη ενέργεια αλλά και όλες τις ενέργειες που γίνονται στην κατεύθυνση της συνδικαλιστικής φίμωσης και τρομοκράτησης των συναδέλφων, ζητούμε δε να έχει τουλάχιστον το θάρρος η Δημοτική Αρχή να δηλώσει ευθέως ότι μετακινεί τον Ταμία του Συλλόγου, Γιώργο Ρηγόπουλο για την συνδικαλιστική του δράση.

Απαιτούμε την ηθική του αποκατάσταση (ο ίδιος δεν επιθυμεί καν την επιστροφή του στην υπηρεσία που εργαζόταν πριν) και δηλώνουμε τη βούληση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να παρέμβει για να σταματήσει η τακτική του ακραίου εκφοβισμού που έχει υιοθετήσει η Διοίκηση του Δήμου και υλοποιείται από τους προαναφερθέντες συντελεστές».

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Τηλεργασία και αναστολή εργασίας, ποιους αφορά και πώς θα γίνεται

Οδηγίες για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ των 36.500 θέσεων σε δήμους και Περιφέρειες δίνει η Γενική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη