ΑΔΜΗΕ: Επιδιώκει δυναμική παρουσία στις τηλεπικοινωνίες μέσω της Grid Telecom

Τη δική του θέση στην αγορά των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών επιδιώκει να διασφαλίσει ο ΑΔΜΗΕ μέσω της θυγατρικής Grid Telecom, η οποία αξιοποιεί τις υπάρχουσες υποδομές σε οπτικές ίνες που διαθέτει ο οργανισμός και επιδιώκει να τις επεκτείνει προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια σχετικής διαδικτυακής ενημέρωσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, η Grid Telecom ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 2019 ως 100% θυγατρική του ομίλου ΑΔΜΗΕ και αποτελεί το όχημα του διαχειριστή για την είσοδό του στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Ένα πρώτο δείγμα αυτής της προσπάθειας αποτελεί η συμμετοχή της Grid Telecom στη διεκδίκηση του έργου Ultra Fast Broadband, το οποίο θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ και αφορά την κάλυψη με δίκτυο οπτικών ινών περιοχών της χώρας που δεν περιλαμβάνονται στα αρχικά σχέδια των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για κάλυψη με οπτικές ίνες μέχρι το κτίριο. Μάλιστα, ο κ. Μανουσάκης έκανε γνωστό ότι ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε στην υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την από κοινού διεκδίκηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν τη διαδικασία υποβολής των οικονομικών προσφορών. Ο κ. Μανουσάκης βρήκε, πάντως, την ευκαιρία να αναφέρει πως στο συγκεκριμένο ΣΔΙΤ θα πρέπει να διασφαλιστεί από την πλευρά του κράτους ότι το έργο θα είναι βιώσιμο για όποιον το αναλάβει.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση