Κόσμος

Η καταιγίδα Χενκ παρέλυσε τη Βρετανία – Κλειστοί δρόμοι, ακυρώσεις στα τρένα, σπίτια χωρίς ρεύμα

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα Τετάρτη 3/1 το Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από το πέρασμα της καταιγίδας Χενκ με εκατοντάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κλειστούς δρόμους, ακυρώσεις στα δρομολόγια των τρένων και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμων καταγράφηκαν χθες, Τρίτη, το απόγευμα στη νήσο Γουάιτ, στη νότια Αγγλία, όπου η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Από σήμερα το πρωί βρίσκονταν σε ισχύ περισσότερες από 300 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Σύμφωνα με την Ένωση Ενεργειακών Δικτύων, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 10.000 πελάτες εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Η Εθνική Οδός, που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους, ανακοίνωσε ότι αρκετοί μεγάλοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω πλημμύρας. «Καθώς αναμένονται περαιτέρω βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δρόμοι αναμένεται να παραμείνουν κλειστοί για αρκετές ώρες», ανέφερε.

Αρκετές σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν σήμερα κυκλοφοριακά προβλήματα.

«Λόγω των ισχυρών ανέμων, τα δέντρα που έχουν πέσει στις γραμμές έχουν προκαλέσει ζημιές ή καθυστερήσεις στα τρένα σε πολλά σημεία του δικτύου μας», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η εταιρεία South Western Railway, η οποία αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια των τρένων «για αρκετές ώρες προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια» επιβατών και εργαζομένων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα η Σκωτία και η βόρεια Αγγλία, έχουν ήδη πληγεί στα τέλη Δεκεμβρίου από την καταιγίδα Γκέριτ. Τα πτώματα τριών ανδρών βρέθηκαν παγιδευμένα σε όχημα που εντοπίστηκε σε ποτάμι στη βόρεια Αγγλία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock