Αιμορροΐδες: Μία ελάχιστα επεμβατική θεραπεία με μόνιμα αποτελέσματα

Πρόβλημα με τις αιμορροΐδες αντιμετωπίζει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του γενικού πληθυσμού. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «αιμορροϊδοπάθεια» και ταλαιπωρεί σε μεγάλο βαθμό τους πάσχοντες μέσα στην καθημερινότητά τους, δυσχεραίνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορούν με ευκολία να αναγνωρίσουν τις αιμορροΐδες, μιας και η συγκεκριμένη πάθηση είναι μια από τις συχνότερες πρωκτολογικές παθήσεις και εκδηλώνεται με χαρακτηριστικά συμπτώματα, όπως είναι η παρουσία αίματος στα κόπρανα, η πρόπτωση των αιμορροϊδικών όζων εκτός του πρωκτικού δακτυλίου, ο ερεθισμός και ο πρωκτικός κνησμός. Ωστόσο, η εξέταση από εξειδικευμένο γιατρό είναι επιτακτική για την ακριβή διάγνωση, τη διαφορική διάγνωση από άλλες παθήσεις με παρόμοια συμπτωματολογία, την αποφυγή πιθανών επιπλοκών, καθώς και την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση στο πρόβλημα.

Ο εξειδικευμένος πρωκτολόγος – στρατιωτικός ιατρός, Δρ Ιωάννης Δοντάς, με πολλά χρόνια εμπειρίας στις σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση πρωκτολογικών παθήσεων, απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν στην αιμορροϊδοπάθεια:

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση