ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ! ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: «ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ – ΕΙΝΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΟΣ» – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΥΕΙ;

Μετά τον ανώτατο ιμάμη της Τουρκίας και το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τις δηλώσεις του σχετικά με τον επεκτατισμό και την επιθετικότητα του Ισλάμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε έντονα τις παράλογες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι. Η ανώτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης βασισμένη στην κατανόηση της ανοχής και της συμπόνιας που διασφαλίζει τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Στις παγκόσμιες πανδημικές συνθήκες που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος, είναι λυπηρό που όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής.

Είναι θλιβερό παράδειγμα, όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, σπέρνουν σπόρους διαφωνίας σε κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες εκφράσεις. Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποκινούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο που έχει επιτύχει η Ισλαμοφοβία.

Οι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό, κατά του Ισλάμ και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά τέτοιες κακοήθεις ιδέες.

Το γεγονός ότι μια τέτοια ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή που πραγματοποιούνται προετοιμασίες για τις διερευνητικές συνομιλίες είναι επίσης σημαντικό, και είναι ένα ατυχές βήμα που υπονομεύει τη διαδικασία».

 

πηγη

 

realhosting
loading...

Απάντηση