Αισιόδοξοι για επιστροφή στην κανονικότητα δηλώνουν τα διευθυντικά στελέχη


Καλύτερο θα είναι το επόμενο έτος εκτιμά το 70% των διευθυντικών στελεχών που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα της Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) αυξήθηκε στις 147 μονάδες κατά το α’ τρίμηνο του 2021. Η έρευνα διεξάγεται σε δείγμα 2.540 διευθύνοντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 30/3/2021 – 13/4/2021.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση του δείκτη οφείλεται στην σταδιακή άρση των περιορισμών στην λειτουργία κρίσιμων τομέων της οικονομίας όπως το λιανικό εμπόριο και ο τουρισμός και παράλληλα στην αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί γεγονός που θα περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό και οδηγεί σταδιακά σε επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα. Η αισιοδοξία ωστόσο που εκφράζεται είναι συγκρατημένη λόγω της αδυναμίας να εκτιμηθεί ο χρόνος που απομένει μέχρι την εξάλειψη της πανδημίας. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία μεγέθους δείχνει αύξηση του δείκτη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ για τις μεγάλες και πολύ μεγάλες σημειώθηκε στασιμότητα. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) σημείωσε άνοδο στις 117 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) παρέμεινε στάσιμος στις 179 μονάδες.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση