ΕνημέρωσηΟικονομία

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για «μάγειρες» και «ζαχαροπλάστες»

Ξεκίνησε το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην ειδικότητα «μαγειρική τέχνη-ζαχαροπλαστική» στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 350 ωρών, απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και υλοποιείται, μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και την παρασκευή γευμάτων και γλυκισμάτων σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να προσεγγίζουν το πεδίο της αναζήτησης εργασίας με θετική στάση, έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο ξεκίνημά τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock