Ακίνητα: Αλλάζουν τα δεδομένα λόγω κορωνοϊού – Ποιοι κερδίζουν

Νέα δεδομένα σε σπίτια και διαμερίσματα φέρνει ο κορωνοϊός αλλά και η επέκταση work from home, αλλάζοντας τις προτιμήσεις των ενοικιαστών αλλά και των υποψήφιων αγοραστών.

Τα μεγαλύτερα σπίτια στα προάστια, τα διαμερίσματα με ξεχωριστούς χώρους που μπορούν να απομονώνονται αλλά και τα ακίνητα με αυλή ή κήπο είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της νέας κανονικότητας.

Στον αντίποδα, τα μικρά σπίτια στο κέντρο των πόλεων, που «κέρδιζαν πόντους» από το γεγονός ότι βρίσκονταν σε απόσταση ποδιού από πλήθος δραστηριοτήτων αλλά και εργασιακών χώρων πέφτουν σε δημοτικότητα, τουλάχιστον μέχρι να κοπάσουν πλήρως οι επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ χαμένοι είναι και όσοι μίσθωναν σπίτια μέσω Airbnb.

Όπως αναφέρουν στο CNN Greece στελέχη με γνώση της κτηματαγοράς, αυτό που βιώνουμε είναι μια αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και μπορεί οι άμεσες συνέπειες του κορονοϊού να σταματήσουν σχετικά σύντομα, οι αλλαγές που επιφέρουν θα μας ακολουθούν για χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παγίωση της εξ’ αποστάσεως εργασίας, καθώς πολλές εταιρείες θα την υιοθετήσουν μόνιμα, τουλάχιστον για ένα κομμάτι του προσωπικού τους.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση