Επικαιρότητα

Ακραία πρόκληση της Άγκυρας: ΕΠΙΣΗΜΟΙ Χάρτες από το ΥΠΑΜ με τουρκική όλη τη θαλάσσια περιοχή από Κύπρο μέχρι Κρήτη

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε χάρτες με την περιοχή της υποτιθέμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» στην Ανατολική Μεσόγειο

Μετά τις βολές που δέχτηκε η τουρκική κυβέρνηση από την κεμαλική αντιπολίτευση και τους εθνικιστές, πως με την τελευταία NAVTEX -βόρεια της κατεχόμενης Κύπρου- «διαγράφει» την περιβόητη «Γαλάζια Πατρίδα», το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως «προστατεύει απόλυτα τα συμφέροντα» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε έξοδο του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Κύπρου, με νέα Navtex που εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας, έως και τις 21 Δεκεμβρίου. Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορήθηκε πως το σεισμικό ερευνητικό πλοίο, πραγματοποιεί έρευνες σύμφωνα με τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, διαγράφοντας την «Γαλάζια Πατρίδα».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς «αναληθείς και παραπλανητικούς», υποστηρίζοντας πως το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας με βάση την παράνομη συμφωνία του 2011 με το ψευδοκράτος και με όσα προβλέπονται στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την «Γαλάζια Πατρίδα».

Η ανακοίνωση αναφέρει πως με φήμες και αναληθείς ισχυρισμούς: «βλάπτονται οι εθνικές δραστηριότητες στην ‘‘Γαλάζια Πατρίδα’’» τονίζοντας προκλητικά πως οι δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο διεξάγονται πιο έντονα από ποτέ. «Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των συμφερόντων μας στην «Γαλάζια Πατρίδα» θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα» καταλήγει η ανακοίνωση, που συνοδεύεται και από χάρτη με το σημείο των ερευνών και τις παράνομες συμφωνίες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock