Κόσμος

Ακυρώσεις διεθνών πτήσεων προς τις ΗΠΑ λόγω ανησυχίας για την ανάπτυξη δικτύων 5G

Μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έσπευσαν να τροποποιήσουν ή να ματαιώσουν πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την ανάπτυξη στη χώρα δικτύων 5G, η οποία έχει δημιουργήσει ανησυχίες για την ασφάλεια των πτήσεων -παρόλο που εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν ότι θα καθυστερήσουν την έναρξη της λειτουργίας μερικών πύργων 5G κοντά σε αεροδρόμια.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) έχει προειδοποιήσει πως ενδεχόμενες παρεμβολές από τα δίκτυα 5G θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον ραδιοενδείκτη υψομέτρου, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις προσγειώσεις με κακοκαιρία σε ορισμένα αεοσκάφη, και αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν πως το Boeing 777 είναι μεταξύ των μοντέλων στα οποία επικεντρώθηκε αρχικά η προσοχή.

Παρά την ανακοίνωση από τις εταιρείες AT&T και Verizon ότι θα αναστείλουν την ανάπτυξη δικτύων 5G κοντά σε αεροδρόμια, αρκετές αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στην ακύρωση πτήσεων ή άλλαξαν το μοντέλο των αεροσκαφών που χρησιμοποιούν στις συγκεκριμένες πτήσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock