ΕνημέρωσηΟικονομία

ΑΜΚ ΔΕΗ: Πλήρης κάλυψη των 1,35 δισ. ευρώ – Στα 9 ευρώ ανά μετοχή

Μέσα σε μία ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ το ζητούμενο ποσό των 1,35 δισ. ευρώ καλύφθηκε πλήρως στην τιμή των 9 ευρώ ανά μετοχή.

Η μεγάλη πλειονότητα των καθαρών εσόδων από την συνδυασμένη προσφορά, τα οποία υπολογίζονται στα 1,294 δισ. ευρώ (δηλαδή το συνολικό ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μείον τα έξοδα έκδοσης), θα χρησιμοποιηθεί στην υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού και της επιχειρηματικής στρατηγικής της.

Αυτά τα καθαρά έσοδα, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μεταξύ του 2022 και του 2024 από τη ΔΕΗ ή/και άλλες εταιρείες του Ομίλου ή από υφιστάμενες και μέλλουσες κοινοπραξίες της για την παροχή μέρους των 5 δισ. ευρώ κεφαλαιουχικών δαπανών που έχει προϋπολογίσει για τα ακόλουθα έργα από το 2022 έως το 2024 (ποσό που δεν περιλαμβάνει το ποσό περίπου 1 δισ. ευρώ κεφαλαιουχικών δαπανών που έχουμε προϋπολογίσει για το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ κατά την ως άνω περίοδο, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί απευθείας από ταμειακά διαθέσιμα του ΔΕΔΔΗΕ ή χρηματοδότηση που θα λάβει) και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, που συμπεριλαμβάνουν:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock