ΕνημέρωσηΠολιτική

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Μπαράζ μηνύματων προς Άγκυρα και εγγυήσεις

Έχοντας συμπληρωθεί τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για την κεφαλαιοποίηση των επιτευγμάτων  της διπλωματικής στρατηγικής που εφαρμόζεται την τελευταία διετία. Ακόμη ένας κρίκος στην διπλωματική αλυσίδα που αποτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως χαλινάρι στον τουρκικό αναθεωρητισμό.

Η Αθήνα άλλωστε βλέπει ότι μέσω των υπογραφών στην Ουάσιγκτον και στο Παρίσι, καθώς επίσης από τις υπόλοιπες συμφωνίες ενισχύεται ο πολλαπλασιαστής της διπλωματικής, αλλά και της αποτρεπτικής ισχύος, στο εθνικό οπλοστάσιο. Δεν είναι τυχαία η στοχευμένη αναφορά Μπλίνκεν στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό για τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν «να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».

Ταυτοχρόνως δημιουργείται έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, ένα τείχος ισχυρών εγγυήσεων και ένα μεγάλο κέντρο εκπομπής μηνυμάτων τόσο για τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο όσο και για την προστασία της κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητα, που έχουν ως ξεκάθαρη παραλήπτρια του μηνύματος την Άγκυρα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock