Αμυράς: Αναδασωτέα όλη η καμένη περιοχή στον Σχίνο – Fake news η τοποθέτηση ανεμογεννητριών


Στην άμεση κήρυξη όλης της καμένης έκτασης στον Σχίνο και το Αλεποχώρι σε αναδασωτέα, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς.

«Διαβεβαιώνω τους κατοίκους των περιοχών πως θα γίνει αναδάσωση όλων καμένων εκτάσεων είτε με παρέμβαση είτε με φυσική αναγέννηση όπου είναι εφικτό. Σε αυτά τα 50 χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους δεν είχαμε στο παρελθόν πυρκαγιές, αρα είναι δυνατόν να αναγεννηθεί. Αν η φυσική αναγέννηση δεν τα καταφέρει εμείς θα εντάξουμε τις περιοχές στο εθνικό σχέδιο αναδασώσεων που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από Ταμείο Ανάκυψης. Οι καμένες περιοχές θα ξαναπρασινίσουν», ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για θέματα δασών στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «fake news» όσα γράφονται για επενδύσεις στην περιοχή των καμένων: «Διαβάζουμε fake news όπως για παράδειγμα ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα καμένα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας των καμένων εκτάσεων. Όπως επιτάσσει το Σύνταγμα οι εκτάσεις αυτές άμεσα θα αναδασωθούν. Ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί, όχι απλά να τοποθετηθεί. Ούτε λατομείο, ούτε τίποτα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να επανέλθει το δάσος και να επανακάμψουν τα οικοσυστήματα», είπε ο Γιώργος Αμυράς.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση