ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανάγκη για ενημέρωση καπνιστών για τις αιτίες που προκαλούν τις επιβλαβείς συνέπειες από το τσιγάρο

Έξι στους δέκα καπνιστές στην Ελλάδα λένε πως θα ήταν πιο πιθανό να στραφούν σε μια καλύτερη εναλλακτική λύση εάν είχαν σαφείς πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτά τα προϊόντα διαφέρουν από τα τσιγάρα και ποια είναι η επιστήμη πίσω από αυτά.

Παράλληλα, εννέα στους 10 καπνιστές παγκοσμίως που έχουν κάνει την αλλαγή σε μια καλύτερη εναλλακτική σε σχέση με το τσιγάρο αποδίδουν αυτή την απόφασή τους στην ακριβή πληροφόρηση που είχαν. Στο 86% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα.

Έλλειψη ενημέρωσης φαίνεται να έχει η κοινή γνώμη και ειδικότερα οι καπνιστές για τους λόγους που το τσιγάρο είναι επιβλαβές για την υγεία, καθώς και για τις διαφορές που έχει από τα εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τη νέα διεθνή έρευνα της ανεξάρτητης εταιρείας Povaddo που έγινε για λογαριασμό της Philip Morris International με τη συμμετοχή 29.484 ενηλίκων από 26 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock