Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ανάκληση αδειών και συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου – Για επιχείρηση «GOLDEN SABLJA» μιλά το Βελιγράδι

Ανάκληση αδειών και συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου – Για επιχείρηση «GOLDEN SABLJA» μιλά το Βελιγράδι

Σε ανάκληση αδειών, μερική επιστράτευση σε κρίσιμες ειδικότητες και ασκήσεις μέχρι τις 10 Αυγούστου στη νότια Σερβία, δηλαδή σε περιοχές όπου κατοικούν Αλβανοί, προχωρά το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας. Η περιοχή μπήκε σε μια περίοδο που μυρίζει «μπαρούτι». Υπάρχει έντονη φημολογία επικείμενης επέμβασης των σερβικών ειδικών δυνάμεων στο Βόρειο Κόσοβο, μετά από κοινωνικές αναταραχές που θα προκληθούν από προβοκάτσιες.

«Σερβικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα γίνονται ορατά από αύριο σε Νις και Νότια Σερβία και συγκεκριμένα πάνω από τους δήμους που κατοικούνται από αλβανικό πληθυσμό, δηλαδή στο Πρέσεβο, στη Μέντβεντζα και στο Μπουγιάνοβατς» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.

Συνεπώς, η Σερβία κινητοποιεί τον πολεμικό της μηχανισμό συγκεντρώνοντας δυνάμεις πολύ κοντά στα σύνορα με Κοσσυφοπέδιο.

Ενα ακόμη ανησυχητικό σημείο που δείχνει αυξημένες πιθανότητες σύρραξης Αλβανών και Σέρβων είναι οι πληροφορίες που δημοσιοποιούν οι Σέρβοι για σχέδιο με την κωδική ονομασία «GOLDEN SABLJA» (Golden Sabbath).

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Σέρβων, οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις της KFOR εκπαιδεύουν Αλβανούς για αιματηρή εισβολή στο βόρειο Κόσοβο στις περιοχές των Σέρβων.

Η εκπαίδευση τους γίνεται εδώ και εβδομάδες. Εκατοντάδες Αλβανοί του Κοσόβου συρρέουν εναλλάξ για εκπαίδευση προκειμένου να ενταχθούν στον Στρατό του Κοσόβου.

Ομως η εκπαίδευση τους γίνετε στην περιοχή Baigora, ένα χωριό που ανήκει διοικητικά στην Κοσόβκα Μιτροβίτσα.

Το χωριό Bajgora βρίσκεται στο τέλος του Podujevo και εκτείνεται βόρεια προς Kosovska Mitrovica.

Το χωριό αυτό και το βουνό ήταν το τελευταίο οχυρό των Αλβανών του KLA. Εκεί βρίσκονται αποθήκες με όπλα και από εκεί οι Αλβανοί ξεκινούσαν τις επιθέσεις τους προς τους Σέρβους.

Οπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει συγκέντρωση αλβανικών δυνάμεων στην γραμμή αντιπαράθεσης με τους Σέρβους.

Οι Αλβανοί που βρίσκονται υπό την επίβλεψη Αμερικανών διαθέτουν 27 τεθωρακισμένα και άλλα 24 που δόθηκαν ως δωρεά.

Οι Σέρβοι μιλούν για το τελικό σχέδιο κατάληψης του Βορείου Κοσόβου-Μετόχια.

Υπό το πρίσμα των εκρηκτικών εξελίξεων, συνεδρίασε το Σερβικό Συμβούλιο Ασφαλείας ενώ ο Βούτσιτς συναντήθηκε με τον Σέρβο πατριάρχη Ειρηναίο στο Βελιγράδι.

«Είπα ανοιχτά στον Πατριάρχη αυτό που έχω αποφασίσει για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα. Είχαμε μια συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου ανακοίνωσα μια σειρά σημαντικών μέτρων και αποφάσεων, κυρίως, για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, όπως έχω δικαίωμα ως αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων και προέβην σε συστάσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης και τις άλλες δυνάμεις ασφαλείας μας», είπε ο Βούτσιτς.

Μετά την συνάντηση του Πατριάρχη Ειρηναίου και του Βούτσιτς, το γραφείο του τελευταίου τόνισε ότι ο πρόεδρος είναι έτοιμος να συνταχθεί με τη θέση της Εκκλησίας για το Κόσοβο…

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ερντογάν σε Μακρόν: «Ο χρόνος σου είναι σύντομος, θα φύγεις»…!!! Ολόκληρο το χθεσινό παραλήρημα του ΨΥΧΑΚΙΑ…!!!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της συμμετοχής νέων μελών στο Κόμμα …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη