Ανακοινώσεις του ΔΝΤ για την μεταπρογραμματική παρακολούθηση της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα


Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη μεταπρογραμματική παρακολούθηση (post program monitoring -PPM) της Ελλάδος και για την έκθεση προόδου (έκθεση του άρθρου 4) που καταρτίζει σε ετήσια βάση ο διεθνής οργανισμός.

Από τις μέχρι σήμερα επαφές των στελεχών του Ταμείου με Έλληνες αξιωματούχους έχει καταδειχθεί πως η έκθεση του ΔΝΤ θα εστιάζει στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία, στην πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, στο τραπεζικό σύστημα και στις ευπάθειες του, αλλά και σε τομείς όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι μεταρρυθμίσεις σε θεσμούς και κλάδους της οικονομίας.

Από τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΔΝΤ τις προηγούμενες ημέρες έχει καταδειχθεί πως ο διεθνής οργανισμός δίνει μεγάλο βάρος στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, σχετικά με το που έχουν κατευθυνθεί τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη διασφάλιση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, υιοθετώντας το ρητό «ξοδέψτε χρήματα, αλλά κρατήστε τις αποδείξεις».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση