888 Αναστέλλεται η «απόλυση» ιδιωτικών εκπαιδευτικών με διετή σύμβαση σε προστασία μητρότητας (εγκύκλιος) | Kontasas
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αναστέλλεται η «απόλυση» ιδιωτικών εκπαιδευτικών με διετή σύμβαση σε προστασία μητρότητας (εγκύκλιος)

Αναστέλλεται η «απόλυση» ιδιωτικών εκπαιδευτικών με διετή σύμβαση σε προστασία μητρότητας (εγκύκλιος)

Την αναστολή του εργοδοτικού δικαιώματος καταγγελίας των διετών συμβάσεων εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου προστασίας της μητρότητας προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αγγελόπουλος προβλέπεται ότι η άσκηση του εργοδοτικού δικαιώματος καταγγελίας των διετών συμβάσεων εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη λήξη της διετίας αναστέλλεται καθ’ όλο το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα προστασίας της μητρότητας.

Η ενεργοποίηση της δυνατότητας άσκησης του εργοδοτικού δικαιώματος καταγγελίας γίνεται αμέσως μετά το πέρας του διαστήματος αυτού, συνεπώς ακόμα και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ενεργοποίησής του. Όμως, στην περίπτωση αυτή, τα έννομα αποτελέσματα της καταγγελίας (δηλ. η απόλυση της εκπαιδευτικού) επέρχονται με τη λήξη του σχολικού έτους στο οποίο ενεργοποιήθηκε και ασκήθηκε το εργοδοτικό δικαίωμα καταγγελίας.

Η κατά τόπο αρμόδια Δ/νση Εκπαίδευσης εκδίδει σχετική διαπιστωτική πράξη με την οποία παρατείνεται η λήξη της διετούς σύμβασης για το κατά τα ανωτέρω αναγκαίο χρονικό διάστημα.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ -Κοινωφελής εργασία: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για 8.933 προσλήψεις

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και ειδικότερα μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, αναµένεται να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *