Ανασχηματισμός: Με προεκλογικό «άρωμα» και οι καραμπόλες στην ΚΟ της ΝΔ

Στην περαιτέρω ενίσχυση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα από τη γαλάζια κοινοβουλευτική δεξαμενή προχώρησε ο πρωθυπουργός με στόχο την εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων εκλογικών περιφερειών.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί εκτιμούν πως η κίνηση αυτή έγινε με προοπτική την προσφυγή στις κάλπες εντός του 2021. Τα σενάρια αυτά πυροδότησε έντονα και η μετακίνηση του Μάκη Βορίδη, που προέρχεται από τη «σκληρή» κομματική βάση της ΝΔ αλλά και του στενού συνεργάτη και μέχρι σήμερα κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις θέσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων δείχνουν ότι η ΝΔ ετοιμάζεται να κινηθεί σε ρυθμούς σκληρού ροκ. Ενδεικτικό είναι πως δίπλα στον έμπειρο Γιάννη Βρούτση, ο οποίος θα είναι ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μπαίνουν πρόσωπα της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς, όπως ο Θανάσης Πλεύρης και ο Χρήστος Μπουκώτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά την υπουργοποίηση Καλαφάτη, προτείνεται ο Γιάννης Μπούγας, που διατέλεσε πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση