ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ: «ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ LOCKDOWNS»


Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τη γρίπη τον προσεχή χειμώνα!

Αναφορά της βρετανικής ακαδημίας ιατρικών επιστημών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εκδήλωσης της χειρότερης επιδημίας γρίπης των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, εξαιτίας των διαδοχικών lockdowns που έγιναν και οδήγησαν σε ραγδαία μείωση της ανοσίας από άλλους ιούς.

Η γρίπη μάλιστα δεν θα είναι η μοναδική απειλή για τον επερχόμενο χειμώνα, καθώς προβλέπεται ένας συνδυασμός έξαρσης της Covid, της γρίπης και άλλων εποχικών ιώσεων, που θα ασκήσουν αφόρητη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα μοντέλα που χρησιμοποίησαν οι ειδικοί, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για διπλάσιο αριθμό νεκρών από τη γρίπη, που σκοτώνει ετησίως στη χώρα 10.000-30.000 άτομα. Επιπλέον η κοινή συμπτωματολογία των τριών «απειλών» αναμένεται να δυσκολέψει τη διάκρισή τους, εγείροντας ενδεχομένως την ανάγκη για νέα rapid tests που θα ανιχνεύουν τη γρίπη.

Η αναφορά των 29 ειδικών, την οποία ζήτησε η κυβέρνηση, αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά προτρέπει τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής να προετοιμαστούν για έναν χειμώνα γεμάτο προκλήσεις.

πηγη
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση