ΕνημέρωσηΠολιτική

Ακάρ: Μορατόριουμ Ελλάδας – Τουρκίας ως τις 15 Σεπτεμβρίου

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ακάρ εξαπέλυσε νέα επίθεση… φιλίας, λέγοντας πως περιμένει σύντομα θετικές εξελίξεις σε ορισμένες από τις διαφωνίες που υπάρχουν.

Τα λόγια του Τούρκου αξιωματούχου -σε συνέχεια αντίστοιχων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου– αποτυπώνουν το θετικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις των δύο χωρών, το οποίο μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί και μετά τις εκλογές, ιδίως στην Τουρκία.

«Το προσεχές διάστημα, αναμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα, όπως η παράταση της διάρκειας του μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου οπότε υπάρχει πολύς τουρισμός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

«Βέβαια, πρέπει να λύσουμε κάποια υπαρκτά προβλήματα μας. Ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα, η Ελλάδα και η Τουρκία, ως δυο πολιτισμένες χώρες, μπορούν να τα λύσουν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό» πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς. Συνεχίζονται οι εργασίες και οι συνομιλίες μας σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ακάρ σημείωσε ότι «…είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του διαλόγου. Η ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πραγματικά να γίνουν πλέον θάλασσες φιλίας με την δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

Νέα επίθεση… φιλίας έκανε προς την Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εκφράζοντας την επιθυμία του να λυθούν τα «υπαρκτά προβλήματα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις «στο πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock