Ανδρουλάκης: Γιατί πήρε η κυβέρνηση 2 εκατομμύρια λιγότερα εμβόλια Moderna από όσα μπορούσε;


Σε συνέντευξή του στον Σκάι ο Νίκος Ανδουλάκης υποστήριξε ότι πολλές φορές οι κυβερνήσεις, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη μόνο στις Βρυξέλλες, ενώ οικειοποιούνται τις όποιες επιτυχίες.

Σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεκινήσει για την κατανομή των εμβολίων ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε ότι η Ένωση προχώρησε σε παραγγελίες εμβολίων πριν καν ανακαλυφθούν, αλλά τα «κράτη μέλη επέλεξαν το καλάθι», δηλαδή πόσα εμβόλια θα έπαιρναν από κάθε εταιρεία. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Αυστριακό Πρωθυπουργό κ. Κουρτς που ζητάει ανακατανομή των εμβολίων και το παίζει «Μάρθα Βούρτση» απειλώντας να μπλοκάρει την αγορά επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων Pfizer.

Η χώρα μας, όπως σημείωσε ο κ . Ανδρουλάκης, πήρε σχεδόν όσα εμβόλια Pfizer της αναλογούσαν και για αυτό είμαστε καλύτερα σε σχέση με τις ανατολικές χώρες που βασίστηκαν στην AstraZeneca. Όμως, θα ήμασταν ακόμη καλύτερα «εάν η χώρα μας είχε πάρει και τα 3,8 εκατ. εμβόλια της Moderna που είχαν προϋπολογίσει και όχι μόνο τα 1,8 εκατ. που τελικά πήραμε», υπογράμμισε. Ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί άφησε 2 εκατ. δόσεις ανεκμετάλλευτες.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση