888 Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στη Γερμανία – Εξι στους δέκα ζητούν να αποχωρήσει | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στη Γερμανία – Εξι στους δέκα ζητούν να αποχωρήσει

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στη Γερμανία – Εξι στους δέκα ζητούν να αποχωρήσει

Δρυός πεσούσης ή πώς ακόμα και «γίγαντες» της πολιτικής γίνονται «σάκος του μποξ» όταν φθάνουν στο τέλος της καριέρας τους.

Τα δύο τρίτα των Γερμανών (ποσοστό 62%) θέλουν να αποχωρήσει η Άγκελα Μέρκελ από τη θέση της καγκελάριου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η δημοσκόπηση της INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Bild σε δείγμα 4.000 πολιτών έδειξε ότι μόνο το 38% των Γερμανών δεν θέλουν παραίτηση της Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μόλις μια εβδομάδα, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) κόμματος.

Εν τω μεταξύ, ο έτερος σύμμαχος της Μέρκελ, πρόεδρος του CSU Χορστ Ζεεχόφερ διέψευσε φήμες που τον ήθελαν και αυτόν να παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος της Βαυαρίας.

Απαντώντας σε δημοσίευμα της Zeit, ο Ζεεχόφερ το χαρακτήρισε ως «ψευδές στοιχείο» και παρέπεμψε στις επικείμενες δηλώσεις του στις 12 Νομεβρίου για τις εκλογές στη Βαυαρία.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …