Ανησυχία Κακλαμάνη για την πορεία εμβολιασμού

Τρόπους εντατικοποίησης της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νικήτας Κακλαμάνης με την ομόλογό του, Μαλτέζα Ευρωβουλευτή κα Roberta Metsola, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η πολιτική των εμβολιασμών στην Ε.Ε. και η πορεία οικονομικής ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς επίσης και η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε αρχικώς την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην πορεία εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 στην Ε.Ε., οι οποίες οφείλονται τόσο στο ρυθμό εφοδιασμού, όσο και στο ρυθμό έγκρισης νέων εμβολίων, ενώ κατέκρινε μονομερείς ενέργειες κρατών μελών με σκοπό τη διασφάλιση επιπρόσθετων δόσεων, παρά την αρχική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνολική διαπραγμάτευση της Ε.Ε. με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία επιτάχυνσης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο θα εξαρτηθεί ο ρυθμός ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση