888 «Ανταρσία» σαράντα βουλευτών της Μέι αποκαλύπτει πρώην υφυπουργός της! | Kontasas
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / «Ανταρσία» σαράντα βουλευτών της Μέι αποκαλύπτει πρώην υφυπουργός της!

«Ανταρσία» σαράντα βουλευτών της Μέι αποκαλύπτει πρώην υφυπουργός της!

Προς την καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit προσανατολίζονται τουλάχιστον 40 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, αν αφήνει το Ηνωμένο Βασίλειο «μισό» έξω από την ΕΕ.

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο Στιβ Μπέικερ, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit στην κυβέρνηση της Μέι μέχρι που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τις προτάσεις της πρωθυπουργού για το θέμα. «Η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 συνάδελφοί μου που δεν πρόκειται να δεχτούν ένα σχέδιο Τσέκερς για μια χώρα ‘κατά το ήμισυ εκτός’ ΕΕ ή ένα δίχτυ ασφαλείας που θα μας αφήνει στην εσωτερική αγορά και στην τελωνειακή ένωση» είπε.

Αν η Μέι εξασφαλίσει συμφωνία με την ΕΕ, θα πρέπει να πείσει το κοινοβούλιο της χώρας να την εγκρίνει και θα χρειαστεί τη στήριξη περίπου 320 βουλευτών, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αν 40 από τους βουλευτές του κόμματός της καταψηφίσουν την πιθανή συμφωνία, η τύχη της κυβέρνησης και η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ θα εξαρτάται από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα καταψήφιζε σχεδόν οποιαδήποτε συμφωνία και αν εξασφάλιζε η Μέι.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της Μέι, η Βρετανία θα επιδιώξει την ύπαρξη περιοχής ελεύθερου εμπορίου για αγαθά με την ΕΕ, εν πολλοίς αποδεχόμενη «ένα κοινό εγχειρίδιο» για αγαθά και για τη συμμετοχή της Βρετανίας στις υπηρεσίες της ΕΕ, οι οποίες παρέχουν την εξουσιοδότηση για τα αγαθά.

Κάποιοι από τους υπέρμαχους του Βrexit υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις αυτές θα εξασφαλίσουν ότι η ΕΕ θα διατηρήσει τον έλεγχο κάποιων πτυχών της βρετανικής οικονομίας και επομένως θα είναι ενάντια στο πνεύμα του μανιφέστου της Μέι για έξοδο από την Τελωνειακή Ένωση της ΕΕ και την Ενιαία Αγορά.

«Αναμένουμε τις λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα κληθούμε να ψηφίσουμε. Δεν αμφιβάλλω ότι θα επιστρατευθεί κάθε πιθανό τέχνασμα για να σπείρει την αμφιβολία στο μυαλό των συναδέλφων και να τους ενθαρρύνει να ψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση» είπε ο Μπέικερ. «Στο τέλος η ΕΕ δεν έχει δικαίωμα να διαιρέσει το Ηνωμένο Βασίλειο και να επιβάλλει πώς θα ρυθμίσουμε την οικονομία μας και θα διοικούμαστε μετά την έξοδο».

Χωρίς εγκεκριμένη συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προχωρήσει από το απρόσκοπτο εμπόριο με την υπόλοιπη ΕΕ σε τελωνειακές συμφωνίες που θα ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τα κράτη που δεν είναι μέλη χωρίς προνομιακές συμφωνίες. «Αν το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίσει όποια από τα δύο ενδεχόμενα στο τέλος θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι είναι μια κακή συμφωνία και ότι καμία συμφωνία είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία. Θα πρέπει να μη φοβηθούμε να προχωρήσουμε χωρίς συμφωνία» κατέληξε.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ιστορική ομιλία Βούτσιτς: «Θα ισοπεδώσω τους Κοσοβάρους εάν σκοτώσουν Σέρβους» – «Δεν θα γονατίσω μπροστά σε Κροάτες & Αλβανούς»

Χωρίς ίχνος υπερβολής, αυτήν την περίοδο η γενικότερη κατάσταση στα Βαλκάνια κρίνεται από «εύθραυστη» έως …