Αντιδράσεις προκάλεσε η τροπολογία για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ

Αντιδράσεις προκαλεί τροπολογία για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και προβλέπει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εθελούσια έξοδο για περίπου 2000 εργαζόμενους.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη ρύθμιση που οδηγεί σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων χωρίς προηγουμένως να τεθεί σε δημόσιο διάλογο και επέκριναν την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την πανδημία επιχειρεί να «περάσει» σοβαρά θέματα.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για μεγάλη εκκρεμότητα και ανέφερε πως σε ότι αφορά στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο μετοχικό σχήμα, υπάρχει ήδη ως ιδιώτης μέτοχος με ποσοστό 10% η Eurobank. «Πρέπει αυτή η επένδυση να γίνει με κριτήρια ιδιώτη επενδυτή, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα του ο Έλληνας φορολογούμενος», ανέφερε. Αναφορικά με τον εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους, είπε πως θα υλοποιηθεί με εθελούσια έξοδο περίπου 2000 εργαζόμενων. Το πλάνο αναμένεται να έχει εκτελεστεί μέσα σε μια 2ετία και η εταιρία να έχει «γυρίσει» σε λειτουργική κερδοφορία.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση