ΕνημέρωσηΟικονομία

Αντιμέτωποι με «βουνό» πληρωμών χιλιάδες φορολογούμενοι πριν από την εκπνοή του 2021 

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, υποβολή δηλώσεων για μεταβίβαση ακινήτων, υποβολή δήλωσης αναδρομικών, υποβολή δήλωσης από κληρονόμους και όσους μετέφεραν τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό, δηλώσεις για δικαιολόγηση τεκμηρίων, αλλά και πληρωμή τελών κυκλοφορίας του 2022 συνθέτουν το «καλάθι» των φοροϋποχρεώσεων της τελευταίας στιγμής.

Με τα αιτήματα για παρατάσεις να πέφτουν «βροχή» στο υπουργείο Οικονομικών, εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μια παράταση 10-15 ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την υποβολή συγκεκριμένων δηλώσεων οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι παράταση κάποιων ημερών έχουν πάρει τα εξής:

  • Έως 26 Ιανουαρίου 2022 για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 36 – 72 δόσεις.
  • Έως 31 Ιανουαρίου 2022 για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες.
  • Έως 30 Ιουνίου 2022 για την πληρωμή της πρώτης από τις 60 άτοκες δόσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής και του προγράμματος πάγιων δαπανών.
  • Έως 31 Μαρτίου 2022 για την εφάπαξ εξόφληση των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock