ΕνημέρωσηΠολιτική

Ποιο στοιχείο των δημοσκοπήσεων φέρνει χαμόγελα στο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην χαμογελούν με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όσο κι αν τις θεωρούν αναξιόπιστες, ωστόσο στέκονται σε ένα ποιοτικό τους στοιχείο στο οποίο θα συνεχίσουν να επενδύουν, στο ότι η πλειονότητα των πολιτών επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, έχει επενδύσει πολλά στην απλή αναλογική, σε αντίθεση, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ισορροπεί ανάμεσα στο «κάψιμό» τους και στο φόβο πως το σνομπάρισμά τους θα οδηγήσει σε αποσυσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, πιστεύουν πως εάν είναι αυτοί οι καθαροί νικητές των πρώτων εκλογών, τότε θα είναι πολιτικά αυτοκτονικό κυρίως για το ΠΑΣΟΚ να μην συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας ή στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ να μην δώσουν έστω ψήφο ανοχής.

Σε σχέση, μάλιστα, με το σχέδιο «Δήμητρα» κάνουν λόγο για εμμονές του Γιάνη Βαρουφάκη, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα τραπεζών και νομίσματος.

Την ίδια ώρα, από το ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν ότι η πραγματική δημοσκοπική τους διαφορά από τη ΝΔ είναι πολύ χαμηλότερη από το όριο στατιστικού λάθους και σε αυτή τη γνώση που έχει κι ο πρωθυπουργός εξηγούν τη συνεχή ανακίνηση από τον κ. Μητσοτάκη του φοβήτρου της «τερατογένεσης» από μια κυβέρνηση ηττημένων.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου ανέβαλαν για αύριο Παρασκευή (στις 19:00, στο Ζάππειο Μέγαρο) την παρουσίαση από τον κ. Τσίπρα του κυβερνητικού τους προγράμματος, μαζί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να μελετήσουν το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσιάστηκε χθες και να προχωρήσουν πιθανόν σε προσαρμογές του δικού τους.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει σήμερα και ώρα 8.45 π.μ. συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Το Σάββατο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στη Χίο.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν συναυλία για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα, στις 19:30, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Τσίπρας, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Φώτη Σιώτα, βασισμένη στην παράσταση «Πουλάκια είναι και λαλούν».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock