Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απάντηση της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ σε δημοσίευμα για αναθέσεις εργασίας

Απάντηση της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ σε δημοσίευμα για αναθέσεις εργασίας

Με αφορμή το δημοσίευμα της σελίδας 4 της Καθημερινής της Κυριακής 27 Ιουνίου 2017, με τίτλο “Τους προσέλαβαν αλλά δεν έχουν τι να… κάνουν”, η ΚΤ. ΥΠ. ΑΕ με απαντητική της ανακοίνωση ενημερώνει ότι:

Ουδέποτε έφτασε στα χέρια της Διοίκησης της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., επιστολή διαμαρτυρίας εργαζομένου με την οποία να ζητείται “ανάθεση εργασίας”, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι αντίθετα με τον ισχυρισμό ότι “εδώ και εφτά μήνες δεν έχει γίνει τίποτα”:

H ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, προώθησε προς ένταξη στα τρέχοντα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης δεκαεννέα (19) νέα έργα, δημοπράτησε οκτώ (8) έργα και παρέδωσε ολοκληρωμένα τριάντα δύο (32) νέα έργα Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης.

Αυτή την στιγμή, κατασκευάζονται 106 έργα σε όλη την Ελλάδα και μελετώνται άλλα 146. Η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.

Επιπλέον,η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. σχεδιάζει και σύντομα θα προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας γενιάς έργων εκπαίδευσης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός.

Ακόμα, αναζητά και αξιοποιεί παλιά και νέα εργαλεία χρηματοδότησης για να υλοποιήσει νέα έργα καθώς και να προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων.

Πολύ σημαντικό είναι ότι μετά από έξι χρόνια, ξεκίνησαν και πάλι, από τον Μάρτιο του 2017, οι πρωτοβάθμιοι προσεισμικοί έλεγχοι. Προτεραιότητα δόθηκε στα σχολικά κτίρια πoυ βρίσκονται στη Ζώνη Σεισμικής Επικινδυνότητας ΙΙ κι έχουν κατασκευαστεί με βάση τον Αντισεισμικό Κανονισμό του 1959, τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη φάση του προγράμματος (2005-2011).

Μέσα σε τρεις μήνες, ολοκληρώθηκε ο προσεισμικός έλεγχος για πάνω από 150 σχολικά κτίρια στην Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. έχει πολύ και δύσκολο έργο και εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν επί δεκαετίες. Το να διορθωθούν τα κακώς κείμενα απαιτεί χρόνο και προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από ότι να στηθεί υγιώς και εξ αρχής ένας φορέας με τέτοιο ευρύ αντικείμενο. Δυστυχώς, οι τρεις εταιρείες (ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική), συγχωνεύτηκαν όπως-όπως, δίχως η κάθε μια απ’ αυτές να έχει προηγουμένως λύσει τα συσσωρευμένα επί έτη “αμαρτήματα” της. Αυτό οδηγεί σε συνεχή αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων και σε συνδυασμό με την ανάγκη προσαρμογής της εταιρείας στον νέο ρόλο που καλείται να υπηρετήσει, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει εγκριθεί ακόμη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Η παρούσα Διοίκηση εργάζεται από τη πρώτη στιγμή και θα βάλει τάξη, πατώντας πάνω σε αξιόπιστα στοιχεία και δεδομένα, και σύντομα θα προχωρήσει και στην έγκριση του.

Σε ότι αφορά στην ανταπόκριση της εταιρείας στις ανάγκες των σεισμοπλήκτων της Λέσβου , σας ενημερώσουμε ότι η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. ενεργοποιήθηκε και έστειλε άμεσα στο νησί, λίγες ώρες μετά τον σεισμό, πολυμελή ειδικά κλιμάκια μηχανικών – ελεγκτών τα οποία, αυθημερόν, ολοκλήρωσαν τις αυτοψίες στα δεκαέξι Εξεταστικά Κέντρα των Πανελληνίων Εξετάσεων, στο Βοστάνειο Νοσοκομειο και στα Κέντρα Υγείας της πληγείσας περιοχής.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, τα ειδικά κλιμάκια μηχανικών – ελεγκτών ολοκλήρωσαν τις αυτοψίες τους σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής που επλήγει από τον σεισμό.

Η εταιρεία συνέχισε να συνδράμει με την αποστολή νέων κλιμακίων, για τον έλεγχο των υπόλοιπων δημόσιων κτιρίων καθώς και των παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών του νησιού.

Συνολικά, μέχρι σήμερα τα κλιμάκια της εταιρείας, έλεγξαν 81 κτίρια. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, συνδράμοντας το δύσκολο έργο που καλείται να φέρει σε πέρας η Αυτοδιοίκηση.

Επισημαίνεται ότι, ειδικά για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στο χωριό Βρίσα, ο τότε ΟΣΚ είχε στείλει στον τότε Δήμο Πολυχνίτου, έγγραφο με τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου το 2006, ενημερώνοντας για τις επισκευές που απαιτούνται.

Τέλος, σε ότι αφορά στο έργο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, ενημερώνουμε ότι:

Η Επιτροπή Παραλλαβής κατά τη σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου παραλαβής του Οκτωβρίου 2015, στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, ρητά επιφυλάχθηκε για την καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και την ποιότητα των εργασιών. Στην συνέχεια, κατά τον συνολικό και επίπονο έλεγχο που έγινε τόσο από επιτροπή της ΚΤΥΠ Α.Ε. όσο κι από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα, διαπιστώθηκε το σύνολο των ελλείψεων του έργου. Επίκειται η προκήρυξη διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του έργου.

Ασφαλώς και θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για την εξέλιξη του έργου, που πληρώθηκε κατά 99% αλλά δεν είναι έτοιμο.

Αν το έργο ήταν πλήρες και είχε αποπερατωθεί κατά 99%, τότε γιατί κηρύχθηκε έκπτωτος ο ανάδοχος, λίγο καιρό, αφού είχε εισπράξει το σύνολο του τιμήματος και αποζημιώσεις; Το γεγονός, ότι το έργο “σερνόταν” επί χρόνια, ότι ο ανάδοχος εξοφλήθηκε ενώ η εγκατάσταση και λειτουργία της πρεσβείας είναι αδύνατη και ότι κρίθηκαν άκυρες κατά τα γερμανικά δικαστήρια οι εγγυητικές επιστολές του έκπτωτου αναδόχου, ασφαλώς δεν είναι ευθύνη της παρούσας διοίκησης της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε..

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 6Κ/2020: Ξεκινούν οι αιτήσεις ΥΕ για 209 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία

Ξεκινάει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης της προκήρυξης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη