888 Απέραντοι σκουπιδότοποι οι παραλίες των Χανίων μετά την κακοκαιρία | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Απέραντοι σκουπιδότοποι οι παραλίες των Χανίων μετά την κακοκαιρία

Απέραντοι σκουπιδότοποι οι παραλίες των Χανίων μετά την κακοκαιρία

Σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο των Χανίων άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

Τα στοιχεία αφορούν μόνο το επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι στην ευθύνη της Αντιπεριφέρειας και όπως υποστήριξε ο κ Βουλγαράκης, «πάνω από το 50% του επαρχιακού οδικού δικτύου, δηλαδή περίπου 350 χιλιόμετρα, έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές από την κακοκαιρία».

Σύμφωνα με τον ίδιο από την εικόνα που έχουν αποτυπώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι κανένα σημείο του δικτύου από αυτά που έχουν υποστεί ζημιές δεν είναι απολύτως ασφαλές, καθώς υπάρχουν καταπτώσεις βράχων και χωμάτων ενώ παρατηρούνται και απορροές νερών.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι αν και δεν υπάρχει πλήρης εικόνα και λεπτομερής οικονομική εκτίμηση οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο υπολογίζονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη, όπως σημείωσε, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών και της βατότητας των δρόμων, ενώ από αύριο θα αρχίσει η διαδικασία της σύνταξης των τεχνικών δελτίων ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι κατατέθηκε στην Αντιπεριφέρεια πρόταση από τους βουλευτές Χανίων, στην προσπάθεια της οριστικής αποκατάστασης να συνδράμουν και εξειδικευμένοι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών. Τέλος, κάλεσε και τους δημάρχους των δήμων που επλήγησαν να συνεργαστούν με την Αντιπεριφέρεια, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Απέραντοι σκουπιδότοποι

Αποκαρδιωτική εικόνα παρουσιάζουν οι περισσότερες παραλίες των Χανίων μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Οι ακτές μοιάζουν με απέραντο σκουπιδότοπο στον οποίο έχουν συσσωρευτεί αντικείμενα, ξύλα, σκουπίδια, πλαστικά που παρασύρθηκαν από τον όγκο νερού που κατέληγε στη θάλασσα σύμφωνα με το flashnews.gr.

Ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου πρέπει να είναι ενδελεχής και να επισπευστεί και για να προλάβουμε την άφιξη των πρώτων επισκεπτών στο νησί αλλά και από σεβασμό στο περιβάλλον μας.

Απέραντοι σκουπιδότοποι οι παραλίες των Χανίων μετά την κακοκαιρίαΑπέραντοι σκουπιδότοποι οι παραλίες των Χανίων μετά την κακοκαιρίαΑπέραντοι σκουπιδότοποι οι παραλίες των Χανίων μετά την κακοκαιρίαΑπέραντοι σκουπιδότοποι οι παραλίες των Χανίων μετά την κακοκαιρίαΔείτε το βίντεο

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

ΤΕΛΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΧΕΔΙΟ – ΒΟΜΒΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Σχέδιο – …