ΕνημέρωσηΟικονομία

Απαγόρευση ανάπτυξης ΑΠΕ σε έξι ορεινούς όγκους

Ειδικό καθεστώς αυστηρής προστασίας από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που απαγορεύει την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε έξι ορεινούς όγκους της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Αμυράς. Στη βάση των υπουργικών εξαγγελιών, όσες άδειες έχουν εκδοθεί ως τώρα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις συγκεκριμένες περιοχές θα ανακληθούν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το ειδικό καθεστώς αυστηρής προστασίας από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις θα αφορά, σε πρώτη φάση, στον Ταΰγετο (Λακωνία και Μεσσηνία), τα Λευκά Όρη (Κρήτη), την Τύμφη (Ιωάννινα), το όρος Χατζή (Τρίκαλα), το Σάος (Σαμοθράκη) και τον Σμόλικα (Γρεβενά και Ιωάννινα). Οι έξι ορεινοί αυτοί όγκοι αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του ορεινού όγκου της χώρας.

Οι ορεινοί αυτοί όγκοι χαρακτηρίζονται Περιοχές Άνευ Δρόμων (ΠΑΔ), στους οποίους θα απαγορευτούν στο εξής η δημιουργία δρόμων, καθώς και τεχνητών επιφανειών. Οι δασικοί δρόμοι που υπάρχουν θα επιτρέπεται να συντηρηθούν και όχι να αναβαθμιστούν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger