Κόσμος

Απειλεί ευθέως ο Πούτιν για την Ουκρανία – Τον Ιανουάριο συγκαλείται το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Συνδέοντας ευθέως το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία με την «άνευ προϋποθέσεων συμμόρφωση» του ΝΑΤΟ έναντι των ρωσικών απαιτήσεων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει ότι θα «ζυγίσει» σειρά επιλογών που θα θέσει ενώπιόν του το στρατιωτικό επιτελείο εάν η Δύση αρνηθεί να παράσχει τις νομικά δεσμευτικά εγγυήσεις ασφαλείας που έχει θέσει προς διαπραγμάτευση, με κεντρικό άξονα τον αποκλεισμό μελλοντικής ένταξης του Κιέβου στη Συμμαχία και την «οπισθοχώρησή» της από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η κρίσιμη διαπραγμάτευση, που θα συνιστά και την «ώρα της αλήθειας» στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση, «ανοίγει» με την έλευση του 2022, με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, να δρομολογεί τη σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας την 12η Ιανουαρίου, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της Συμμαχίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών από πλευράς του αναφέρει ότι έχει λάβει τη σχετική πρόταση, επισημαίνοντας ότι ακόμη μελετάται και εκκρεμεί η οριστικοποίηση της διάταξης και της ημερομηνίας. Το σχήμα είχε συνεδριάσει τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2019 και έκτοτε όλες οι απόπειρες να οριστεί ημερομηνία νέων συνομιλιών είχαν αποβεί άκαρπες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock