888 Απεργία συμβασιούχων στις υπηρεσίες Ασύλου για τα δεδουλευμένα τους | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απεργία συμβασιούχων στις υπηρεσίες Ασύλου για τα δεδουλευμένα τους

Απεργία συμβασιούχων στις υπηρεσίες Ασύλου για τα δεδουλευμένα τους

Tην κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 7 Ιούνη με συμμετοχή όλων των εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου σε πανελλαδικό επίπεδο, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της στις 4 Ιούνη. Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Ιούνη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε κατά τόπους συγκεντρώσεις, διεκδικώντας την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και αξιοπρεπείς συνθήκες και σχέσεις εργασίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι περίπου 130 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που προσλήφθηκαν από την Υπηρεσία Ασύλου το Μάρτιο του 2018 εργάζονται επί τρεις συνεχείς μήνες απλήρωτοι/ες, ενώ οι υπόλοιποι περίπου 250 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου αντιμετωπίζουν νέες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, παρά τη ρητή δέσμευση του υπουργού κ. Βίτσα για σταθερή και έγκαιρη καταβολή των μισθών μας. Την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία Ασύλου εξακολουθεί να οφείλει σε 110 εργαζόμενους/ες το μισθό που παρανόμως παρακράτησε και ο οποίος αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της επίσχεσης εργασίας που είχαν πραγματοποιήσει μέσα στο Μάρτιο του 2018, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όλο αυτό το διάστημα, παρότι οι εργαζόμενοι/ες παρέχουμε κανονικά την εργασία μας κι ενώ βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας Ασύλου, η μοναδική απάντηση που έλαβε το ΔΣ του Σωματείου από το διευθυντή, ήταν ότι ο μοναδικός υπαίτιος είναι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφερόμενος στα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα του e-ΠΔΕ στη λειτουργία του. Την ίδια «αιτιολογία» είχε προβάλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις καθυστερήσεις των προηγούμενων μηνών που οδήγησαν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε επίσχεση εργασίας, ενώ το ίδιο είναι υπόχρεο ως προς την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου, έχοντας ακούσει πολλές και διαφορετικές δικαιολογίες, έχουμε γίνει αποδέκτες των κενών δεσμεύσεων των ηγεσιών του ΥΜΕΠΟ περί ομαλοποίησης των πληρωμών, περί εξόφλησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων που οφείλονται από το 2016 (αποζημιώσεις για εκπαιδεύσεις και εργασία κατά τις Κυριακές) και περί επίλυσης του ζητήματος που είχε ανακύψει από τον Απρίλιο του 2017 λόγω περικοπής των ημερομίσθιων σε περίπτωση αναρρωτικών αδειών, ενώ παράλληλα βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας και τις δυσχερείς εργασιακές συνθήκες (έλλειψη εγκαταστάσεων, έλλειψη προμηθειών, συμπεριφορές αν. προϊσταμένων που εκφεύγουν των ορίων της καλής πίστης και χρηστής διοίκησης).

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της την 4/6/2018, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα, καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7/6/2018 στην πλ. Κλαυθμώνος και σε κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Δεν θα ανεχθούμε άλλο τον εμπαιγμό της Υπηρεσίας Ασύλου και του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και δηλώνουμε έτοιμοι/ες να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, σε περίπτωση που τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν άμεσα.

Οι αγώνες κερδίζονται συλλογικά. Οι συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα δεν θα μείνουν αναπάντητες. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας, αξιοπρεπείς συνθήκες και σχέσεις εργασίας».

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη – μαμούθ στους δήμους (Μόνιμοι)

Προκήρυξη – μαμούθ προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στους δήμους. Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *